Palya Bea vállalkozása lett a legizgalmasabb sikertörténet

2019. március 01. péntek - 18:10 / piacesprofit.hu
  •    

Nagyon fontos, hogy a gazdaság számára komoly potenciált képviselő nők minél többen kezdjenek el vállalkozni, illetve minél többen döntsenek vállalkozásuk fenntartása, továbbvitele mellett.

A SEED Alapítvány a női vállalkozók körében ismert és a női vállalkozókat jól ismerő Professional Women’s Association-nel közösen kereste 2018 legsikeresebb női vállalkozóját (vállalkozását), legsikeresebb női vezetőjét és leginspirálóbb női sikertörténetét. A több mint 40 pályázó közül többféle szempont szerint választották ki a legsikeresebbeket.

2018 Legsikeresebb női vállalkozója: Nagy Anna, az Egyszülős Központ megálmodója és vezetője.

„2005-ben, amikor létrehoztam az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványt, a fiam még csak négyéves volt, én pedig valamivel korábban lettem egyedül nevelő szülő. Sokan nem értették, hogy miért kell erről beszélni, még akkor sem, amikor megtudták, hogy 300 ezer hozzám hasonló szülő él Magyarországon, akik összesen több mint félmillió gyereket nevelnek egyedül. 

Az Egyszülős Központ megnyitása óta – vagyis az elmúlt nyolc hónapban – kb. 3000 egyszülős családnak – szülőknek és gyerekeknek – nyújtott támogatást, segítséget, programot.”

A nők menthetik meg az IT-szakmát?
Sok fiatal nő hiányzik Magyarországon az informatikából, abból az iparágból, amelyben becslések szerint a következő években egymillió új munkahely jön létre szerte Európában. Ezen változtatna a Morgan Stanley és a NaTE (Nők a Tudományban Egyesület) Smartiz nevű kezdeményezése.

2018 Legsikeresebb női vezetője: Ónodi Ágnes, Babahordozó Kft.

„39 évesen egy (már tíz éve) jól működő kft. vezetője voltam. Mind a tizenöten kisgyerekek mellett, részmunkaidőben dolgozunk, tizenötünknek összesen harminchat gyereke van. A munkahely, amit teremtettünk, államilag is (többszörösen is) elismert családbarát munkahely.”

2018 Leginspirálóbb sikertörténete: Palya Bea, az első magyar női énekes-dalszerző

palyabea.hu

Kép: palyabea.hu

„Írtam hát szabadon, arról, ami mozgatott: a generációs láncban lévő erőről, arról, mit hagytak ránk az őseink, és lehet-e ezen változtatni, anyaviszonyról, apaviszonyról, pozitív és negatív testképről, flörtről, exekről, beavatódásról, szexualitásról, a szavak nélküli érzéki viszonyról, amely két szerelmest vagy akár szülőt és gyermeket köt össze, írtam szülésről, születésről, életről és halálról, pártalálásról és válásról, találkozásról és elválásról.

Ezek nemcsak női témák, ezek egyetemes, emberi témák, női nézőpontból megírva. 

Az én munkám nem a vagy-ról szól, hanem az és-ről, férfi ÉS nő együttműködéséről szól, hiszek a két nem párbeszédében. (…) És minderre egy olyan vállalkozást építettem, amely tükrözi a fenti párbeszédet: a Palya Bea Produkcióban nők dolgoznak, a zenészeim pedig férfiak. Imádom ezt az egyensúlyt, ezeket a találkozásokat.”