Pálinkafőző tanfolyam karácsonyra

2018. december 18. kedd - 14:10 / piacesprofit.hu
  •    

Habár az ajándékok többsége még a megszokottabb ötletekre támaszkodik, egyre többen választják, hogy a karácsony alkalmával inkább az önfejlesztésben, továbbtanulásban segítik hozzátartozóikat.

Bár idehaza továbbra is elsősorban könyvet, játékot, illatszert, elektronikai termékeket és ruhát rejtenek a karácsonyfa alá tett ajándékdobozok, azért egyre többen olyan meglepetésekkel is készülnek az ünnepekre, amelyekkel az önfejlesztéshez, a továbbtanuláshoz segíthetik hozzá a szeretteiket. Ezt tapasztalja a két budapesti oktatási központ, a Ruander és a Focus vezetője is.

Herczeg Rudolf úgy véli, hogy bővül azoknak a száma, akik az újév, új élet, új szakma mottó jegyében vágnak bele egy képzésbe az esztendő elején. Épp ezért a hobbi mesterségekre, illetve a karrierúttal kecsegtető professzionális foglalkozásokra fókuszáló tanfolyamok egyaránt keresettek a karácsonyi időszakban, így a sajtgyártó, pálinkakészítő kurzusok iránt ugyanúgy van érdeklődés, mint a weblapszerkesztő, vagy az Office gépíró képzésekre.

Sosem késő tanulni, fejlődni - Kép: Pixabay

Sosem késő tanulni, fejlődni – Kép: Pixabay

„Ahogy az egész esztendősorán tapasztalható, úgy az év végén is azt látjuk, hogy a hobbi, illetve a karrierváltó tanfolyamok iránti igény nem feltétlenül válik el egymástól. Az emberek, akik maguknak, vagy szeretteiknek keresnek kurzusokat sokszor nem kifejezetten azzal a céllal válogatnak a kínálatban, hogy olyan szakmát válasszanak, amivel rövidtávon belekezdhetnek valami újba. Kivéve a programozással, informatikával összefüggő munkaköröket. Viszont sokkal inkább jellemző az, hogy megtetszik nekik egy szakma, amire először hobbiként tekintenek, majd miután egyre több időt töltenek el vele, az lesz a főállásuk is” – hangsúlyozza Herczeg Rudolf.

Mindenkinek érdemes visszaülni az iskolapadba
A gyorsan változó világban a biztos elhelyezkedéshez elengedhetetlen az ismeretszerzés, és kompetenciáink folyamatos fejlesztése. Bárkinek javára válik, ha nem adja fel a tanulást.

A szakember úgy látja a karácsonyi időszakban a tanfolyamok iránt érdeklődők, akár maguknak, akár ajándékba keresnek kurzusokat, inkább biztosra mennek, és elsősorban olyan kuponokat vásárolnak, amiket aztán később ők, vagy a megajándékozottak bármilyen típusú képzésre beválthatnak. Ennek megfelelően a konkrét tanfolyamválasztások, beiratkozások a legtöbb esetben át is csúsznak a következő év elejére. A szakmák népszerűségi sorrendjében inkább csak kisebb elmozdulásokat figyeltek meg az elmúlt esztendőkben.

A tapasztalatok, illetve statisztikák alapján az informatikai területen a videoszerkesztő, a photoshop kezelő, a weblapkészítő, a gépíró, illetve az különböző szintű Office tanfolyamok, míg a szakmák vonatkozásában a fotográfus, a grafikus, a szakács, a cukrász, a kutyakozmetikus, a sörgyártó, a sajtkészítő és a gyümölcspálinka-gyártó képzések tartoznak a legkeresettebbek közé.