Öt hazai startup utazhat az Egyesült Államokba

2014. november 21. péntek - 09:32 / piacesprofit.hu
  •    

Öt hazai startup vállalkozás vehet részt a világ egyik legjelentősebb technológiai fesztiválján, a Design Terminál által meghirdetett pályázatnak köszönhetően.

Kép: SXC

A South by Southwest (SXSW) fesztivált 2015. március 13-17. között 22. alkalommal rendezik meg az Egyesült Államok-beli Austinban. Az 5 napos eseményre, ahol a világ legizgalmasabb startup vállalkozásai mutatkoznak be, 80 országból 30 000 résztvevőt várnak a szervezők. A kiállító vállalkozásoknak lehetősége nyílik az iparág befektetőivel és a nemzetközi szakmai médiumokkal való kapcsolatépítésre is. A Design Terminál jóvoltából most először öt magyar vállalkozás is lehetőséget kap, hogy díjmentesen csatlakozzon a 2015-ös SXSW programján bemutatkozó cégekhez.

A pályázatokat háromtagú szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technológiai vezetője.

A pályázat további részleteiről a Design Terminál külön e célra létrehozott honlapján tájékozódhatnak a vállalkozások. A jelentkezéseket 2014. december 15-ig várják a szervezők.

2014-ben a Design Terminál támogatásával több ígéretes hazai vállalkozás jutott ki olyan nemzetközi szakkiállításokra és vásárokra, mint a New York-i Northside Festival, a London Fashion Week, vagy a Design Days Dubai.

A pályázatról további információk itt olvashatók!

Jó hír a magyar startup cégeknek
Megjelent a kormány rendelete arról, hogy márciusig kidolgozzák a nemzetközi számviteli sztenderdek (IFRS-ek) alkalmazásának lehetőségét. Ennek nemcsak azok a nagy cégek örülnek, amelyek a tőzsdén forognak, vagy anyavállalatuk miatt jelenleg kétféle számviteli rendszer alapján kell elkészíteniük a beszámolóikat, hanem azok a startup-cégek is, amelyek külföldi tőkebevonásra készülnek.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor