Országos lefedettségre készül a díjnyertes SMART Ingatlaniroda

2018. március 23. péntek - 09:00 / piacesprofit.hu
  •    

A SMART Ingatlaniroda nyerte idén az Év Legdinamikusabban Fejlődő Franchise Hálózatának járó díjat a Magyar Franchise Szövetségnél. A franchise vezetői a díjátadó apropóján nyilakoztak a Piac&Profitnak, mint mondták, az ingatlanpiac a jövőben is növekedni fog, így idén az országos lefedettség elérése lesz a hálózat célja, amihez most is érdemes csatlakozni.

Az Év Legdinamikusabban Fejlődő Franchise Hálózata cím az egyike a díjaknak, amelyeket a Magyar Franchise Szövetség minden évben kioszt olyan cégek számára, akik franchise szakterületen kiemelkedő tevékenységet nyújtanak. A legdinamikusabb cégnek járó díj odaítélésekor figyelembe veszik, mennyien csatlakoztak a franchise-hoz az előző évben, hogyan alakult a franchise forgalma, és hogy mennyire biztonságos és megalapozott a hálózat bővülése. Korábban olyan cégek nyerték el az elismerés, mint az Alma Gyógyszertárak vagy a Borháló borszaküzlet-hálózat.

A számokat igen magabiztosan hozta a SMART Ingatlan hálózat: tavaly 44 százalékkal bővült az iroda hálózati forgalma, emellett nőtt a hálózat lefedettsége is. Budapest újabb kerületei mellett csatlakoztak a SMART-franchise-hoz csornai és sárvári ingatlanirodák is, ma a hálózathoz közel 40 ingatlanközvetítő iroda és több mint 200 értékesítő tartozik, akik mintegy 8000 ingatlant hirdetnek.

A SMART Ingatlan hálózatának jelenlegi lefedettsége (forrás: smartingatlan.hu/rolunk )

A SMART Ingatlan hálózatának jelenlegi lefedettsége
(forrás: smartingatlan.hu/rolunk )

Az ingatlanpiac fellendülésével egyre többen indítanak vállalkozást ezen a területen, de nemcsak ez áll a növekedés és a zsűri döntése mögött. A SMART Ingatlan hálózat franchise-modelljének fő vonzereje, hogy a hálózathoz csatlakozhatnak azok is, akiknek nincs saját irodájuk, vagy nincsenek tapasztalatai az ingatlanközvetítésben. A vállalkozás beindításához teljes körű támogatást nyújt a SMART, viszonylag alacsony tőkebefektetéssel informatikai segítséget és képzést is kínálnak. Emellett a franchise-hoz csatlakozók hirdetései automatikusan eljutnak a céget alapító Duna House regisztrált felhasználóihoz, azaz mintegy 50 ezer ingatlant kereső potenciális vevőhöz.

Nem tipikus franchise

„Nem egy klasszikusan induló hálózatról beszélhetünk a SMART Ingatlan hálózat esetében” – fogalmazott Nagy Károly, hálózati igazgató. „A 2014-es megalakuláskor is egy 15 éves múlttal rendelkező cégcsoport támogatását élvezhette a hálózatunk. A stabil háttértámogatást a ma már egyértelműen a SMART Ingatlan hálózatra jellemző dinamikus és fiatalos szemléletmód nem csak kiegészítette, de ki is emelte a már meglévő ingatlanhálózatok sorából. Ötvöztük az induló cégek és a már fejlett hálózati rendszerek előnyeit, így amellett, hogy egy már kipróbált és jól működő, kész KNOW- HOW rendszert biztosítottunk a partnereinknek, meg tudtuk tartani a számunkra elsődlegesen fontos személyes kapcsolattartást is.”

Nagy Károly szerint a cég számára komoly versenyelőnyt jelent a Franchise Szövetség imént megnyert díja, de az is, hogy partnereik mindennapi munkájában az irányelvek kialakításától a megvalósításig teljes körű támogatást nyújtanak. „Az újonnan induló partnerek munkáját egy erős Régióvezetői jelenlét és központi támogatás kíséri a kezdeti időszakban, akikre minden szakmai és üzleti kérdésben támaszkodhatnak. Az iroda stabil működésének kialakulását követően a központunk minden további lépésben aktívan részt vállal. Folyamatos oktatási lehetőségeket biztosítunk a professzionális szakmai fejlődés és a minőségi szolgáltatások érdekében. Versenyképességünk fenntartását szem előtt tartva olyan tudást, informatikai rendszert és innovatív közvetítői eszközöket alkalmazunk, melyek az ügyfélkiszolgálás minőségének növelését biztosítják. One- stop-shop rendszerünknek köszönhetően az ügyfelek időt és energiát spórolhatnak irodáinkban, mivel minden ingatlannal, hitellel, biztosítással, megtakarítással, energetikai tanúsítással kapcsolatos ügyintézést lebonyolíthatnak.”

Kétféle vállalkozó csatlakozik

Gogolák Edina, a SMART Ingatlan hálózat franchise vezetője kérdésünkre válaszolva elmondta, alapvetően két típusra lehet osztani az eddig hozzánk csatlakozó franchise partnereket: az ingatlan szektorban már jelenlévőkre és abban tevékenykedőkre, valamint az ingatlanpiacon még kezdőnek számító, más iparágban sikeres vállalkozókra. A már tapasztalattal rendelkezőknek magabiztos háttértámogatást nyújt egy a tőzsdén jegyzett cégcsoporthoz, és annak egy dinamikusan fejlődő márkájához való tartozás. A más szegmensből érkező befektetők elsősorban az ingatlanpiaci fellendülést ismerték fel és az abban rejlő kiaknázandó lehetőségeket. Számukra a SMART Ingatlan hálózat egyedi know- how-ja és franchise programja egy kiváló alternatíva, hogy sikeres vállalkozást tudjanak építeni és működtetni rövid időn belül.

„A hálózatunkhoz történő csatlakozáskor az átvevők már egy ismert márkanévhez csatlakoznak, egy egységes, jól felépített arculatot, valamint egy már jól működő, kidolgozott üzleti modellt vesznek át. A modell amellett, hogy képes csökkenteni a vállalkozások indításakor felmerülő kockázatot és bizonytalanságot, viszonylag alacsony tőkebefektetéssel olyan tudást, informatikai rendszert, innovatív közvetítői eszközöket, oktatási és karrierlehetőséget kínál, amely teljes körűen támogatja a mindennapi munkavégzést is. Így ahogy említettem valóban az is tud érvényesülni, aki még nem rendelkezik specifikus, a hálózati szektorhoz kapcsolódó, ingatlanközvetítői tapasztalattal” – mondta Gogolák Edina.

Most is érdemes belépni

Az elmúlt években a lakáspiac az ország nagy részén felívelő szakaszban volt, ami szintén segítette a SMART Ingatlan hálózat fejlődését. Nagy Károly szerint az ingatlanpiacot érő hatások és a befektetők hozam elvárásai alapján várhatóan a közeljövőben is nőni fognak a négyzetméterárak, még ha mérsékelt ütemben is. „Eltérő tendenciák figyelhetőek meg a használt és az újépítésű ingatlanok esetében, utóbbit jelentősen befolyásolja az áfa mértékénének jövőbeni lehetséges változása. A jelenlegi 5 százalékos áfakulcs kedvező piaci környezetet biztosít mind a magáncélú, mind a befektetési szándékú újépítésű ingatlanok után érdeklődők számára.” – tette hozzá. A hálózati igazgató szerint a piaci viszonyok és a közeg továbbra is támogatólag hat a hálózat bővülésére, így reális cél a közeljövőre nézve az országos lefedettségű további terjeszkedés.

Gogolák Edina szintén azt mondta, a mostani piaci viszonyok mellet most is érdemes csatlakozni a hálózathoz, akár befektetési, akár irodanyitási céllal. „Még nem késő lépni, akár értékesítéssel, befektetéssel, irodanyitással kapcsolatos kérdések esetén állunk az érdeklődők szolgálatára. Ingatlan szakértőink, valamint franchise vezetőnk szívesen nyújt segítséget a felmerülő kérdések megválaszolásában. Honlapunkon személyes konzultáció kérhető, illetve egyéb hasznos információk találhatóak” – mondta.