Óriási lehetőséget kap három magyar startup

2016. március 15. kedd - 16:06 / PP/MTI
  •    

Három magyar innovatív startup vállalat mutatkozik be a világ egyik legjelentősebb infokommunikációs technológiai kiállításán, a hannoveri CeBIT-en a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) segítségével.

Kép:PP

Kép:PP

Az MNKH InnoTrade programjának szakmai zsűri által kiválasztott résztvevői, a Leopoly, a Syncee és a Virgo olyan újdonságokkal képviselik Magyarországot, mint az értékeink biztonságáról gondoskodó mobil széf, a 3D nyomtatás személyre szabását, illetve a webshop automatizálását segítő szoftver.

A Leopoly a világ vezető vállalatainak fejleszt olyan modern technológiát, mint a 3D nyomtatás és szkennelés, vagy a virtuális valóság személyre szabását lehetővé tévő innovatív szoftvermegoldások.

Tíz startupból kilenc totál csőd, de az az egy…
Think.bdpest néven rendeztek régiós innovációs konferenciát Magyarországon, melynek legfontosabb témája az volt, hogy hogyan segíthetik a startupok a hazai gazdaság növekedését. Az itthoni innovációs kultúra egyelőre több sebből vérzik, de az olyan új módszerek, mint a „startup gyár” modell segíthetik a felzárkózást.

A Syncee egy felhőalapú, e-kereskedelmi adatszinkronizáló rendszer, melynek segítségével automatizálhatók a webáruház tulajdonosok idejét felemésztő tevékenységek, mint a webáruház termékekkel való feltöltése, frissítése, naprakészen tartása. Az automatizáló szoftver segítségével idő és pénz takarítható meg és emellett programozó bevonására sincs szükség.

A Virgo Beachegg nevű termékével jelenik meg a kiállításon, amely biztosítja személyes értékeink védelmét, így azok teljes biztonságban vannak a páncélozott és GPS nyomkövetővel ellátott tojás alakú mobil széfben.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház 2015 őszén elindította InnoTrade nevű programját, melynek keretében az ígéretes magyar startupoknak biztosítanak bemutatkozási lehetőséget a világ jelentős nemzetközi eseményein, kiállításain. A program első állomása a Las Vegas-i CES volt idén januárban, emellett az Egyesült Államokbeli austini South by Southwest (SXSW) kiállítással egy időben a március 14-18. között zajló hannoveri CeBIT-re is kijutnak magyar cégek.

A Németországban 1970 óta megrendezett CeBIT-en a legújabb IT-fejlesztésekkel, innovációkkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, emellett számos elismert szakember előadásán szerezhetnek információt az aktuális ágazati trendekről. A három magyar kiállító a külön startupok számára kialakított pavilonban kap lehetőséget a bemutatkozásra, potenciális üzleti partnerekkel és befektetőkkel való találkozásra, valamint releváns piaci visszajelzések gyűjtésére – közölte az MNKH.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek