Olyan nem lehet, hogy “átalakítás miatt zárva”

2019. március 07. csütörtök - 17:15 / piacesprofit.hu
  •    

Hogyan kivitelezhető a modernizálás anélkül, hogy az megzavarná a vállalat mindennapi működését? A Micro Focus szakértői összegyűjtötték a négy legfontosabb területet, amelyek fejlesztése segít zökkenőmentessé tenni a digitális átállást.

A vállalatok egyre szélesebb körben törekednek arra, hogy digitális alapokra helyezzék működésüket, hiszen az új technológiák segítségével gyorsabban és hatékonyabban tudják kiszolgálni a folyamatosan változó igényeket. Nem kérdés tehát, hogy a digitális átalakulás jelentős versenyelőnyt biztosít, ezért fontos célnak számít, az odáig vezető út azonban a legtöbb szervezet előtt még ködös.

Forrás: Micro Focus

Forrás: Micro Focus

Különösen nehéz úgy nekilátni a modernizálásnak, hogy a cég működése közben egy pillanatra sem állhat le. Hiszen senki sem engedheti meg magának, hogy akár csak egy rövid időre lehúzza a rolót, és kitegye a kirakatba a „Digitális átalakítás miatt zárva” táblát.

A Micro Focus szakértői szerint érdemes különös figyelmet fordítani az alábbi négy fontos területre annak érdekében, hogy a változások minimális kockázattal és kieséssel járjanak.

DevOps, a hajtóerő

A gyorsabb és rugalmasabb működés a két legfontosabb ok, amely motiválja a

Sok cég még mindig nem érti, hogyan segíti a növekedést a digitalizáció
A vállalatok lelkesednek a digitális átalakulás számukra nyújtott előnyeiért, amelyekbe hajlandóak komolyabb tőkét fektetni, azonban a stratégiában, az ellátási lánc átalakításában, a munkaerő felkészültségében, valamint a befektetéseket ösztönző tényezők terén eltérések tapasztalhatók a cégek tervei és tettei között.

vállalatokat a digitális átalakulásban. Ehhez elengedhetetlen, hogy minőségi szoftvereket hozzanak létre és használjanak, amihez pedig megfelelő eszközökre van szükségük. A DevOps technológiák segítségével automatizálhatók a tevékenységek, és jobban összehangolható a fejlesztői és üzemeltetői csapatok munkája, tehát olajozottabbá válnak a folyamatok. Ráadásul így jobban áttekinthető a szoftverek minőségének és biztonságának szintje, és a folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően jobb eredmények születnek, hiszen a szervezetek hamarabb észlelik, ha változtatásra van finomhangolásra van szükség. 

Mindenből a legjobbat: hibrid IT 

Napjainkban a szervezetek rendkívül összetett IT-környezeteket használnak.  Minden szolgáltatást ott vesznek igénybe, ahol az számukra a legkényelmesebb.  A megfelelő eszközmenedzsment-szoftverek, illetve szerverfelügyeleti megoldások elősegítik, hogy a cégek egyszerűen, egyetlen központi felületen keresztül kezeljék erőforrásaikat, bárhol is legyenek azok.

Folyamatos, átfogó védelem

Kiemelkedő jelentőségű a vállalati tulajdon általános védelme, amely a digitális világban a személyazonosságokat, az alkalmazásokat és az adatokat jelenti. Azok a vállalatok, amelyek az átalakulás során arra is figyelmet fordítanak, hogy megbízható és biztonságos technológiákat alkalmazzanak, nagyobb eséllyel tudják csökkenteni a kockázatokat.

Modernizált tárolás

A szervezeteknél az információ a legfontosabb nyersanyag: komoly versenyelőnyre tehetnek szert, ha képesek megfelelően hasznosítani azokat az adatokat, amelyeket partnereik, ügyfeleik, eszközeik és rendszereik generálnak. Ehhez azonban az szükséges, hogy tárolni is tudják az elemzésre váró, naponta termelődő, óriási mennyiségű adatot. A szoftveresen vezérelt tárolási megoldások elkülönítik a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől, ezáltal lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy költséghatékony tárolási rendszert építsenek ki általánosan elérhető szerverek és lemezmeghajtók használatával.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek