Olcsóbb lesz a könnyebb csomag az easyJetnél

2017. november 20. hétfő - 16:06 / piacesprofit.hu
  •    

Új kategóriát vezet be a feladott poggyászoknál az easyJet. Az angol diszkont légitársaság a rövidebb időre utazó utasai részére kedvez az olcsóbb kategóriával – írja az Airportal.

Az easyJet utasai ezentúl két feladottcsomag-kategória közül választhatnak. A rövidebb időre utazók 15 kilogrammos feladott poggyászt vihetnek magukkal, a hosszabb időre utazók számára pedig az eddigi 20 kilogrammos korlátot 3 kilóval, 23 kilogrammra növelte a légitársaság.

Kép: YouTube

Kép: YouTube

Az új, 15 kg-os csomagot 8,99 fontos induló díjtól adhatják fel az utasok, a 23 kg-ost pedig 13,99 fonttól.

Az easyJet azzal indokolja a változtatást, hogy a tavalyi statisztikáik szerint az utasaik csaknem fele 15 kilós vagy annál könnyebb csomaggal utazott, tehát az új termékek jobban megfelelnek az utasok igényeinek.

Az új csomagkategóriák és -árak az új foglalásoknál már mától igénybe vehetők, a nehéz csomaggal utazóknak a maximális 32 kg-os opció is megmarad.

Új közvetlen járat Észak-Afrikába
Október 30-án köszöntötte a Budapest Airport az új, Budapestről Marrákesbe induló járatot, ami az első, egész évben üzemelő közvetlen légi összeköttetés a magyar főváros és a marokkói nagyváros között. Az új járattal heti kétszer érhető el Észak-Afrika egyik kedvelt turisztikai központja.