Ők a legjobb menedzserek Magyarországon!

2012. február 10. péntek - 11:06 / MTI
  •    

Birgés Tibor, a Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. tulajdonos ügyvezetője kapta 2011-ben a Menedzserek Országos Szövetsége által minden évben kiadott Év Menedzsere díjat, az Év Fiatal Menedzsere címet 2011-ben Hernád Ágnes, a Maersk Hungary Kft. ügyvezető igazgatója nyerte el.

A díjakat a nyertesek február 11-én a Menedzserek Országos Szövetségének Bálján kapják kézhez. A Menedzserek Országos Szövetsége közleménye szerint Birgés Tibor a 80-as évek második felében alapította meg forgácsolással és csavargyártással foglalkozó magánvállalkozását. A 90-es évek elején hozta létre első kereskedelmi kft.-jét, amelyet tíz év alatt milliárdos forgalmú céggé fejlesztett, majd 2002-ben létrehozta a Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft.-t, három alkalmazottal. Mára a cég létszáma meghaladja a 690 főt és árbevétele 2010-ben több mint 13 milliárd forint volt. A válság alatt 2009-ről 2010-re a cég árbevétele közel 85 százalékkal nőtt. 2011-ben az adózott eredmény várhatóan kétmilliárd forint fölé emelkedik. (Bodri Orsolya, a szekszárdi Bodri Pincészet borásztanonca és ifjabb Figula Mihály, a balatonfüredi Figula Pincészet borásza lett megosztva 2011-ben az Év Fiatal Magyar Borásza a közönség szavazatai alapján.)

Képünk illusztráció Fotó: sxc
Képünk illusztráció
Fotó: sxc

Hernád Ágnes 2008 óta a hajózással foglalkozó Maersk Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Vezetése alatt a cég sikerrel állt ellen a válság logisztikai iparágat érintő hullámainak, és továbbfejlesztette az anyavállalat által használt ügyfél-elégedettségi felmérést, melynek tanulságait beépítik az ügyfélkapcsolati fejlesztésekbe. Hernád Ágnes jó eredményeket ért el az anyavállalat skandináv típusú munkakultúrájának Magyarországra átültetésében. A Maersk Line mint a dániai székhelyű A. P. Moller csoport tagja a világ legnagyobb hajóstársaságaként konténeres áruszállítással foglalkozik. Magyarországon a 36 főt foglalkoztató Maersk Hungary Kft. 2011-ben 69 ezer konténeres forgalmat bonyolított le.

A menedzserszövetség 1995-ben indította útjára "Az Év Menedzsere" pályázatot. "Az Év Fiatal Menedzsere" pályázatot öt évvel később. A díjat odaítélő szakmai zsűriben szakmai szövetségek képviselői, nagyvállalatok, bankok, kkv-k felsővezetői, a közszféra képviselői és a gazdasági sajtó neves munkatársai foglalnak helyet, mindig ügyelve a díj szakmaiságának és eszmeiségének megőrzésére. (Harsányi Gábor, a Goodwill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft. ügyvezető tulajdonosa a Vállalkozók Országos Szövetségének jelöltjeként kapta meg az Év Vállalkozója 2011 díjat.)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor