Ők ráéreztek, mi kell a fiatal vállalkozóknak

2018. június 16. szombat - 18:07 / piacesprofit.hu
  •    

A WeWork irodáiban lehet pusztán ülőhelyet vagy íróasztalt bérelni – de akár egész emeletet is. Ugyanakkor mindenütt modern, fiatalos környezetet, széles körű komfortot nyújt az új típusú kollektív munkahely, amely gyorsan milliárdos értékű nemzetközi vállalkozássá nőtte ki magát.

 

Közös irodák, munkahelyek eddig is voltak, de két fiatal amerikai vállalkozónak WeWork néven sikerült olyan újat létrehoznia, amelyben egy pénztelen startup emberei ugyanolyan jól érzik magukat, mint az IBM vagy a Microsoft munkatársai.

Kép: WeWork

Kép: WeWork

Az első 2010-ben, New Yorkban nyílt. Az új cég megvett egy irodateret, majd azt kis részlegekre felosztva bérbe adta kisvállalkozásoknak – mégpedig vonzóan berendezve, felszerelve.

Világos, levegős szobák, termek, hangszigetelt telefonfülkék, közös helyiségek, köztük jól felszerelt konyha, edzőterem. Friss színek, sok zöld, virág, ingyen kávé a presszógépekből és hűtőszekrények.

A kezdő kis pénzért is bejuthat, hogy leüljön egy sarokba a laptopjával, dolgozni. Többe kerül egy íróasztal vagy a kiválasztható méretű közös, netán egyszemélyes szoba.

Üzleti lehetőség önre szabva
Ki ne szeretne egy jól működő vállalkozás társtulajdonosává válni? Erre kínál most lehetőséget közösségi finanszírozás révén Magyarország legnagyobb létszámmal működő kedvezménykártya-rendszere. Az alapító rendkívül dinamikus növekedést ígér.

A bérlők túlnyomórészt a legifjabb nemzedékekhez tartozók, akik hasonló környezetre vágynak, és jól érzik magukat együtt.

Nyolc év után a WeWorknek 22 országban 253 irodatere van, összesen több, mint 1,3 millió mfelülettel. A legtöbb Londonban, ahol a brit kormány után e vállalkozásnak van a legtöbb irodafelülete, 240,000 nm2-el.

Legnagyobb londoni épületükben kerek 3,400-an dolgoznak nyolc emeleten, a startuposoktól nemzetközi nagyvállalatok, bankok munkatársaiig.

A WeWork napjaikban az Egyesült Államok legértékesebb magánvállalatai közé számít, 20 Mrd dollárra becsülik, és az irodák mellett immár WeLive néven közösségi lakóépületekkel is megjelentek a piacon.

(Forrás: WeWork, Wired)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.