Ők már esélyesek a német piacon

2018. július 28. szombat - 16:13 / piacesprofit.hu
  •    

Innovatív magyarországi startup vállalkozások kaptak lehetőséget, hogy német befektetőket és vállalati döntéshozókat győzzenek meg a fejlődő technológiák piacképességéről. A Bosch Ventures és a Sigloch a jövőbeli perspektívákat és a potenciális beruházásokat keresve képviselték magukat a baden-württembergi rendezvényen

 

A Bechtle AG, Németország legnagyobb független informatikai rendszerintegrátora és Európa vezető informatikai e-kereskedelmi szolgáltatója biztosította az esemény helyszínét, ahol kiállítási és konferencia részleg is helyet kapott. photo1

Összesen 23, többségében német vállalkozás mutatta be megoldásait pitch prezentációk keretében. A magyar résztvevő csapatok között szerepelt az Aeriu, mely drónokkal segíti a nagy raktárak készletgazdálkodását, az AXS Motion System megoldása, mely viselő szenzorokkal biztosítja a szerelősorok és munkaállomások, digitális ergonómiai kiértékelését.

Magyar startupra figyelt fel a Google
Az Instalent az első magyar startup, amelyet a Google for Entrepreneurs több száz jelentkező közül választott ki a Campus Residency programjába, amin összesen 9 közép- és kelet-európai startup vehet részt. A Campus Residency 6 hónapos programsorozat, ami kifejezetten globális piacra törő, innovatív és nagy potenciállal rendelkező cégeknek szól.

Pozi.Tech, mely a gyártással kapcsolatos eszközök valós idejű lokalizálásával digitalizálja a termelési és ellátási lánc logisztikai folyamatait, valamit az az autógyártók számára moduláris automatizálási megoldásokat kínáló SFI Engineering.

A Startup Campus 2018. szeptemberben indítja Ipar 4.0 portfólióját, melynek keretében részletesen felépített, egy éves időtartamú üzletfejlesztési program biztosítja a piacra lépés feltételeit, valamint az együttműködés előrehaladását a németországi vállalatokkal.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.