Itt a lista! Ezek a legfittebb munkahelyek!

2014. március 29. szombat - 16:00 / piacesprofit.hu
  •    

A tavaly életre hívott Legfittebb Munkahely Felmérés eredményhirdetésén három, kis-, közép- és nagyvállalat kategóriákban hirdettek díjazottakat. A felmérés pozitív fogadtatására való tekintettel, 2014. ősszel ismét megrendezésre kerül a verseny.

Fotó: PP Archív

Felelős vezetők egyöntetűen vallják, hogy a munkavállalók jó egészségi állapota serkentőleg hat a cég gazdasági növekedésre, hiszen egy fitt munkavállaló kreatívabb, innovatívabb, koncentráltabb és motiváltabb a munkavégzés során. Ráadásul a helyes életmódot folytató dolgozók esetében a betegszabadságok száma is jóval alacsonyabb.

Ez az egyre szélesebb körben elfogadott megközelítés motiválta a Legfittebb Munkahely Felmérés és díj alapítóit, a Team Rekreáció Kft. és a főtámogató Sportkártya munkatársait arra, hogy egy nyílt kutatás keretében felmérjék és elismerjék a munkavállalók egészségéért aktívan tevő hazai vállalatok, szervezetek szerepvállalását, dolgozóik fittségi állapotát, valamint hogy további cselekvésre ösztönözzék őket.

– Nemzetközi szinten vannak számok, mért adatok a különböző vállalati mozgásprogramok hatásaira vonatkozóan. Magyarországon egy-két élenjáró vállalati példától eltekintve még nagyon gyerekcipőben járunk ezen a területen és ezért is nagyon jó kezdeményezés a Legfittebb Munkahely Felmérés, hiszen a döntéshozókat is könnyebb meggyőzni úgy a testmozgás munkahelyi támogatottságának fontosságáról, hogy mindezt számokkal is alá tudjuk támasztani – emelte ki a díjátadón tartott értékelő prezentációjában Dr. Szabó Ágnes, egyetemi adjunktus, a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetének és Sportgazdasági Kutatóközpontjának munkatársa.

A 2013-ban ingyenes programra összesen 34 vállalat, szervezet és több ezer munkavállaló jelentkezett. Az egyéni sportolási szokásokra és a munkaadók támogató attitűdjére, eszközeire vonatkozó kérdőívet végül 2585-en töltötték ki érvényesen. A valamennyi feltételnek (pl. elegendő mennyiségű és minőségű kitöltés) megfelelő résztvevők között három, munkavállalói létszám alapján felállított kategóriában hirdettek nyerteseket.

A 2013. évi Legfittebb Munkahely Felmérés első helyezettjei a kisvállalat (5-50 főt foglalkoztató munkahely) kategóriában a Hansgrohe Kft., a középvállalat kategóriában (51-500 főt foglalkoztató munkahely) a GE Healthcare, nagyvállalat (501 vagy több főt foglalkoztató munkahely) kategóriában pedig a Hewlett-Packard Magyarország Kft. A felmérés eredményhirdetésére és a díjak átadására 2014. március 26-án került sor a fővárosi Academy Golf Budapestben.

A GDP-vel nő a kövérség
Az vagy, amit megeszel. A G20 országok mintájára az XXL20-at is felállíthatnák. A jóléti társadalmakban az egészségtelen táplálkozás miatt népbetegség az elhízás és a cukorbetegség. Amerika lakosságának kétharmadára ráférne a fogyókúra.

A szervezők a résztvevőktől és további érdeklődő munkaadóktól kapott pozitív visszajelzésekre alapozva, korábbi terveik szerint, folytatják a programot. A 2014. évre vonatkozó felmérés felhívása várhatóan ez év szeptemberben lesz elérhető.

– A Legfittebb Munkahely Felmérésre mi egy hosszú távú befektetésként szeretnénk tekinteni. Nem a magunk, hanem a közösség, a munkáltatók és az egyének, a munkavállalók érdekeit szem előtt tartva. Talán a közigazgatást is hatékonyabban tudjuk megszólítani, ha még többen állnak majd a felmérés mögött, még több vállalat vesz részt benne. Ennek megfelelően 2014-ben is lesz Legfittebb Munkahely Felmérés. Ősszel szeretnénk elindítani a kutatást és novemberben átadni a díjakat. Idén már egy jóval sokrétűbb, összetettebb kutatást tervezünk megvalósítani. – mondta Czakó Márton, a felmérést szervező Team Rekreáció Kft. ügyvezetője.