Nincs gond a kisállattal a magyar hotelekben

2016. március 13. vasárnap - 15:59 / piacesprofit.hu
  •    

Sok utazó számára akkor élmény a kikapcsolódás, ha azt nemcsak párjával, családjával, hanem házikedvencével is megoszthatja. A trivago.hu szerint a háziállat elszállásolása a 10 legkeresettebb szolgáltatás között van az ideális szálláshely megtalálásánál, és a felmérés szerint a magyar hotelek nem maradnak el az európai színvonaltól.

állatbarát szálláshelyek

Kép: Pixabay

A kisállattal érkező vendégek Európán belül Franciaországban találnak legkönnyebben számukra megfelelő szálláshelyet, itt ugyanis a  szálláshelyek 57%-a pipálta ki a „háziállat megengedett” jellemzőt. Csehország és Svájc is az élmezőnyben van, ám 50% feletti aránnyal a magyar szálláshelyek jelentős része is állatbarátnak vallja magát.

A középmezőnyben szerepel többek között Németország, a skandináv országok és Lengyelország, a lista végén pedig Spanyolország és Portugália áll, ahol a trivagón regisztrált szállások mindössze kicsivel több mint negyede fogadja a házikedvenceket.

A kifejezetten állatbarát szálláshelyek elsősorban nem a luxushotelek közül kerülnek ki, de egyre több olyan felsőkategóriás szálloda van, ahol a kisállatokat is szívesen fogadják. Dudás Ildikó, az ötcsillagos, kutyabarát Kempinski Hotel Corvinus Budapest Public Relations Managere közölte, bár nem jelentősen, de 2014-ről 2015-re nőtt a hozzájuk kutyával érkezők száma. Míg 2014-ben összesen 119, addig 2015-ben már 146 éjszakát töltöttek itt kiskedvencek, a „kutyaéjszakák” tekintetében tehát körülbelül 20%-kos a növekedés.

„2014-ben főként a karácsonyi-szilveszteri időszakban hozták magukkal a vendégek kutyájukat. 2015-ben volt egy svájci vendégünk, aki 3 hetet tartózkodott nálunk kutyájával együtt” – mondta Dudás Ildikó. Náluk a kedvenceket többek között kutya-, macskakosárral, etetőtállal, jutalomfalattal várják.

Míg Budapesten 44%-os a magukat állatbarátként regisztráló hotelek aránya, addig a vidéki szállások 55%-a fogadja a háziállattal érkező vendégeket. Ezek között az olykor nagy füves területtel rendelkező létesítmények között már olyanokat is találunk, ahol az udvaron külön agility (gyorsasági) akadályok vannak felállítva, a szobák pedig kifejezetten úgy kerültek kialakításra, hogy könnyű legyen a takarítás a kedvencek után.

A legőszintébb tükör, amit mégis megölelnél
Őszintén és természetesen jelez vissza mindenről, amit csinál vele az ember. Mintha tükör lenne minden mozdulatunk és gondolatunk előtt – erre képesek a lovak, amely tulajdonságuk a vezetői önfejlesztés során is használható. Rosszul hangzik a teljes őszinteség? A lovas tréning végén mégis leginkább arra vágyunk, hogy megöleljük az állat nagy, okos fejét.