Nem kell félni a tarifától!

2013. augusztus 21. szerda - 11:08 / piacesprofit.hu
  •    

Újabb mobilszolgáltató tette közzé tarifáját, amely az online pénztárgépek és a NAV szervere közötti adatkapcsolat díjait. A MobilAdat Kft. havidíja nettó 2300 forint lesz, az összeg online ügyfélszolgálati támogatást is tartalmaz. Az eddig engedélyezett négy pénztárgéptípus közül háromban a cég SIM chipjei működnek majd.

A Mobil Adat Kft. a pénztárgép gyártók és forgalmazók számára kidolgozta a belföldi roamingra alkalmas, vagyis mindhárom magyar mobilszolgáltató hálózatára csatlakozni képes, GSM alapú adatkommunikációs szolgáltatáscsomagját – írta az Onlinekassza.hu

A tervezett adatforgalom alapján a kiskasszát üzemeltetők számára kialakított kedvezményes, e-számlás szolgáltatáscsomag havi nettó 2 300 forint, ami magában foglalja a pénztárgép üzemeltetők számára kialakított online WebCare felületet és ügyfélszolgálati támogatást is. Az MKEH által július 11-én engedélyezett pénztárgépek a Mobil Adat kft. adatkommunikációs csomagjaival lesznek elérhetőek a Laurel Kft, a MicraMetripond Kft. és Montel Informatikai Kft. forgalmazói hálózatán keresztül.

A most meghirdetett előfizetési díj forintra megegyezik a Telekom ajánlatával, amelyet tegnap hirdettek ki. Ez pedig azt jelzi, hogy az előzetesen tízezresre becsült tarifákat sikerült jóval szerényebb összeghatárra szorítani.

Ennyibe kerül majd az online pénztárgép üzemeltetése

Azt már lehet tudni, hogy a nagyobb kínálatnak köszönhetően esett az utóbbi napokban az online pénztárgépek ára: jelenleg már 140 ezer forintért is kaphatóak gépek, így az átállás olcsóbban is megúszható a kereskedők számára. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint számolni lehet azzal, hogy 110-120 ezer forint körüli áron is megjelennek majd pénztárgépek a piacon, noha korábban maguk is elismerték, hogy drágábbak a kasszák, mint az először gondolták.

December 31-ig használhatók a régi kasszák!
Aki 2013. augusztus 31-ig az online pénztárgép üzembe helyezése érdekében regisztrál, azaz a PTGREG nyomtatványon a NAV-tól üzembe helyezési kódot kér, megtette amit kell. Ha a kereskedő igényelt ugyan online pénztárgép üzembe helyezéséhez szükséges kódot, de a gép beüzemelése nem történik meg a határidőig, akkor az augusztus 31. utáni időszakban is használhatja az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépét. Itt olvashat részleteket!

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek