Nem éri meg, ha betegen is bejön a kolléga

2013. február 13. szerda - 18:30 / piacesprofit.hu
  •    

Kevés cégvezető tartja fontosnak az influenzás megbetegedések okozta munkaerő-kiesés kezelését illetve a megelőzést. Pedig a gyógyulás alatt ő fizeti a dolgozót, a betegen érkezők pedig másokat is megfertőzhetnek.

Kép:pixabay

Terjed az influenza országszerte az Országos Epidemológiai Központ jelentése szerint. Az idei év 5. hetének végére közel 17 ezren fordultak orvoshoz influenzajellegű tünetekkel – ám a “járványbomba még nem robbant be”, a következő hetekben a trend további növekedésére is számítani lehet. Az eddigi megbetegedések jelentős mértékben érintették a munkavállalókat is: a betegek 40,3 százaléka a fiatal felnőttek közül került ki, míg a javában aktív, 35-59 éves korosztály tagjainak több mint egyötöde (22 százaléka) betegedett meg épp a vizsgált időszakban – írja a monster.hu.

Az otthoni munka lehet a megoldás

“Tíz százalékos vagy ez alatti munkavállalói megbetegedés esetén még nincs komoly gond – mindössze jól átgondolt szervezéssel és helyettesítéssel már könnyen megoldható a probléma. Természetesen rendelkezünk pandémiás tervvel is arra a rendkívüli helyzetre, ha a munkavállalóink 20-30 százaléka megbetegedne. Ilyenkor – természetesen, csak amennyiben a munkavállaló állapota ezt lehetővé teszi – biztosítjuk számára az otthoni munkavégzés lehetőségét és emellett minden más területre is – számlázás, logisztika, értékesítés, stb. – megvan a kész válságtervünk ” – számolt be róla Mayer Zsolt, a Mars Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója. A cég influenza elleni védőoltással kapcsolatos álláspontja egyébként az, hogy teljes mértékben a munkavállalóra bízza a döntést, hogy egyénileg kíván-e élni a lehetőséggel. A Mars csapatában inkább a megelőzésre helyezik a hangsúlyt: a mellékhelyiségekben, a mosdóban, a konyhában és a kávézók közelében elhelyezett figyelemfelkeltő falragaszokon, plakátokon figyelmeztetik a munkavállalókat az influenza hatékony megelőzésre – így például a gyakori, forró vizes kézmosásra, a papír zsebkendő helyes használatának fontosságára.

Az irodai munka is tartogat egészségügyi kockázatokat. Ezekről itt olvashat.

Magánügynek tekintik a vezetők az egészségmegőrzést
A betegségek megelőzése ennek ellenére sem foglalkoztatja a hazai cégvezetők nagy részét. “Hazánkban viszonylag ritkán találkozni az egészségtudatos vezetői magatartással. Inkább általános tapasztalat, hogy az egészségügyi kérdéseket sok helyütt automatikusan a munkavállalók magánügyének tekintik. Minderre a válság, az ezzel kapcsolatos mindennapos kihívások csak jobban ráerősítettek. Így aztán a vezetők gyakran fejtörést okozó, váratlan fejleményként értékelik az ilyen helyzeteket: amelyeket aztán megpróbálnak valahogy átvészelni és a lecsengését követően igyekeznek is minél hamarabb elfelejteni” – mondta el Fazekas Zsolt, a Hill International ügyvezető igazgatója. A cégvezető inkább a megelőzést, a munkavállalók egészséges életmódra ösztönzését tartja célravezetőnek – sőt, ő maga is rendszeresen biztatja a munkahelyi csapat tagjait a sportra, a mozgásra és az egészségesebb életmódra.

A munkáltató fizeti az első két hetet

Az influenza mindenesetre alaposan rányomhatja bélyegét a cégek mindennapjaira. Óvatos becslések szerint járványidőszakban a lakosság legalább 10 százalékán söpör végig a megbetegedés, komoly gazdasági kiesést is okozva mindezzel a cégeknek a termelésben. Csak az influenza miatti táppénzes időszak első két hetének finanszírozása a munkáltatóra hárul – mindemellett a munkából a betegsége miatt kieső alkalmazott távolléte a táppénzen túl még további, legalább 8-10-szeres bevételkiesést eredményezhet a cégek életében az Oltópont.hu becslése szerint. Mivel az influenzából való felépülés két héten belül nagyrészt megtörténik, így a teljes kiesést a munkáltató zsebe érzi meg.

Veszélyes a betegen dolgozó kolléga

A megbetegedést lábon kihordó, tüsszögő, hőemelkedéssel, lázzal munkába járó kolléga irodai jelenléte sem sokat segít a helyzeten: ráadásul ő saját közérzetének rosszabbodása mellett a többieket is megfertőzheti a vírussal. Németországban a munkavédelmi hatóság tavalyi, 20 ezer fős kutatása szerint a munkavállalók 57 százaléka betegen is munkába megy. Részben a teljesítménykényszer, részben az elbocsátástól való félelem miatt. A hatóság figyelmeztet arra, hogy ez a hozzáállás hosszú távon további egészségügyi problémákhoz vezet.

Adómentes juttatás a védőoltás

Habár az influenza elleni védőoltás beadatása hatékony megoldás lehetne a munkavállalók megbetegedésének megelőzésére a kérdéses időszakban – ez egyébként még most sem késő – ez a terület még a nyilvánvaló gazdasági kihatások ellenére sem foglalkoztatja igazán a hazai munkahelyi vezetők túlnyomó többségét. Ezen az sem változtat, hogy a hagyományos vakcinaként beoltva 3000, míg a szinte fájdalommentesen, mikro tűsen beoltva 4000 forintba kerülő védőoltás adómentesen juttatható a munkavállalóknak. “Az bizonyos, hogy a multinacionális vállalatoknak és az akár néhány fős kkv-knak is megéri ezzel a kérdéskörrel foglalkoznia. Hiszen nem csak maga a vakcina, hanem annak beadatásáért felszámított ellenérték is adómentes és a védőoltással komoly gazdasági veszetségeket előzhetnek meg”- mondta el Váradi Edina, az RSM DTM adótanácsadó cégtől.

Itt olvashat részletesen az adómentes védőoltás lehetőségéről!

”Minden évben már szeptembertől megkezdjük a felkészülést az influenzás időszakra. Megszervezzük az influenza elleni védőoltást, amelyet a kollégák a cégnél, helyben adathatnak be, részben önköltségen. Tapasztalataink szerint a kollégák 30 százaléka rendre él is a lehetőséggel” – nyilatkozta Gergácz Lili  a Kürt Zrt.HR – vezetője.

Mit tehet a vezető?
– Készítsen pandémiás tervet (ebben szerepel többek között a járvány alatti üzletvitel fenntartása, a helyettesítések, a pótlás megszervezése, a távmunkára átállás, a cégen belüli és azon kívüli kommunikáció stb.)
– Kérjen gyakoribb takarítást, fertőtlenítést az irodában – különösen a közösen használt helyiségekben
Szellőztessen gyakrabban az irodában
– Ajánlja fel a kollégáknak a védőoltás lehetőségét (ha van rá keret)
– Adjon – például az üzemorvos bevonásával – tájékoztatást a munkatársaknak a higiéniai szabályokról influenzás időben (például gyakoribb kézmosás, ritkább kézfogás stb.)
– Magyarázza el a kollégáknak, ha valaki betegnek érzi magát, akkor ne a munkahelyre jöjjön, hanem forduljon orvoshoz.
Küldje haza a betegen érkezőket
– Biztosítsa kollégáit, hogy nem éri hátrány azokat, akik betegség miatt kiesnek

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek