Nem csak a sorozatgyártásé a jövő

2017. október 25. szerda - 11:32 / Promóció
  •    

Új, 1000 m2 alapterületű gyártócsarnok szolgálhatja ki a sorozatgyártott lemezalkatrészek beszállítójaként jelentős piaccal rendelkező Melior Laser Kft. kis szériás, minőségi alkatrészek gyártásának bővítésére irányuló terveit. A beruházás üzembe helyezése további szakképzett munkaerőt is igényel, amely jelenleg nem csupán a gépgyártási szektorban okoz kihívást a fejlesztést tervező cégek számára.

A jelenlegi gazdasági helyzetre – iparágtól szinte függetlenül – általánosan jellemző, hogy a vállalkozások munkaerő-problémával küzdenek. Mindeközben több esetben szembesülnek az alapanyagárak gyakran dinamikus változásával és a csökkenő pályázati források miatt a fejlesztések nehezebb finanszírozhatóságával.

lemezmegmunkao-csarnok-2-Melior-Laser

A Melior Laser Kft. az elmúlt évtizedben a sorozatgyártott lemezalkatrészeivel számos iparág jelentős gyártójának beszállítói pozícióját szerezte meg. A cég fejlesztéseinek új iránya a magas minőségű kis szériás alkatrészek gyártása, amelynek beindítását a mára a kialakítás utolsó fázisába ért, 2018 tavaszán üzembe helyezni tervezett, 170 millió forintos költségű új gyártó- és raktárcsarnok teszi lehetővé.

A 2016-ban realizált, az előző évhez képest mutatkozó 19,8 százalékos forgalomnövekedés és a 8,71 százalék adózott eredménynövekedés teremtett alapot annak, hogy a cég életében jelentős beruházás a Közép-Magyarországi régióban egyre csökkenő pályázati források helyett banki források bevonásával valósulhasson meg.

melior2

A komplex lemezmegmunkálással, lemezalkatrész-gyártással foglalkozó biatorbágyi céget azonban az elmúlt, kihívásokkal terhelt években is dinamikus fejlődés jellemezte: a 2014-ben még csak 40 fővel működő vállalkozás dolgozói létszáma mára negyvenöt százalékkal, 59 főre emelkedett, amely terület a 2017-ben megvalósuló infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően további bővítést igényel. A sorozatgyártás esetén sem nélkülözhető a hozzáértő szakember, ám a kis szériás gyártás esetén a gépi technológiák mellett az élőmunka-ráfordítás, a know-how sokkal hangsúlyosabb szerepet játszik, éppen ezért az új üzletág magasan kvalifikált munkaerőt igényel majd.

melior1

Lendvai László, alapító, ügyvezető igazgató elmondása szerint a Melior Laser Kft. a munkaerőhiány okozta feladatokat és az ezekkel járó anyagi problémákat helyes személyzeti politikával oldotta meg, amelyre a jövőbeli fejlesztések során is alapozni kívánnak. „Fejlesztés, piacismeret, lojalitás – ezek egy középvállalkozás stratégiájának kulcsszavai” – mondta el a Melior Laser Kft. vezetője az általa már 15 éve vezetett cégről.

Gazdasági adatok

Gazdasági adatok

A változások éve 

A 2000-es évek elején indult, 100 százalékban magyar vállalkozásnál a minőségi személet és a szakmai tapasztalat együttesen eredményezték, hogy a Melior Laser kft. bekerült a kiváló lemezipari beszállítók körébe. A belföldi értékesítésen túl az exportpiac-építés eredménye, hogy ennek aránya 2017-ben már elérte a 24 százalékot. A teljes forgalom terén 5–10 százalékos éves növekedéssel számolnak.

melior_logo_on_light_cmyk

Melior Laser Kft.
Cím: 2051 Biatorbágy, Tormásrét u. 5/B; E-mail: [email protected] ;
Tel: +36 23 313 270; Fax: +36 23 313 272 Web: meliorlaser.hu