Négy magyar startup mutatkozik be New York-ban

2016. május 11. szerda - 08:42 / PP/MTI
  •    

Négy magyar startup cég mutatkozik be a világ egyik legrangosabb startup eseményén, a TechCrunch Disrupt rendezvényen New York-ban május 9-11. között - közölte a Magyar Nemzeti Kereskedőhőz (MNKH).

vásárA tájékoztatás szerint az MNKH InnoTrade és a Design Terminál mentorprogramban kiválasztott Laborom, Leopoly, Publishdrive és a Precognox cégek mutatják be egyedi fejlesztéseiket. „Az eseményen a hazai startupok első kézből szerezhetnek információkat az észak-amerikai piacról, a legújabb trendekről, üzleti döntéshozókkal találkozhatnak. Ezek a tapasztalatok nagyon fontosak a vállalkozások fejlődése szempontjából, jelentősen javíthatják nemzetközi piaci esélyeiket” – vélekedett Ducsai-Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

A Leopoly a világ vezető vállalatainak fejleszt innovatív szoftver megoldásokat, amelyek segítségével a modern technológiák, úgymint a 3D nyomtatás- és szkennelés, valamint a virtuális valóság testreszabása valósulhat meg.

A Laborom orvostechnikai alkalmazás képes orvosi adatok tárolására, segítségével a betegek jobban fel tudnak készülni orvosi találkozóikra, a rendszeren keresztül pedig akár orvosi tanácsadást is kérhet a felhasználó.

A Publishdrive e-book megosztó felület segítségével a feltöltést követően 400 online üzlet kínálatában jelenik meg a publikáció, több mint 100 országban. A rendszer automatikusan juttatja el az e-bookot a webshopokba, figyeli a vásárlási adatokat, illetve elemzéseket is készít.

A Precognox keresőmotor lehetővé teszi a témafüggetlen, jelentéstartalmat is vizsgáló webes keresést kevesebb, mint egy másodperc alatt.

A kiállítást követően a csapatok további másfél hétig képzésen vesznek részt Bostonban, ahol megismerhetik az amerikai piac sajátosságait, cégre szabott tanácsokkal gazdagodnak, valamint releváns kapcsolatokat is építhetnek.

Óriási buli, óriási haszonnal
A kiállítási megjelenés is olyan, mint régen a jó buli – sose lehet tudni, hogy mi lesz a vége. Legalábbis nem egészen pontosan. De felkészüléssel és némi támogatással a mindenképpen meglévő hatalmas pozitív löket és piaccal és versenytársakkal való közvetlen találkozás mellett komoly közvetlen eredményeket is hoz.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek