Négy akadály a siker útjában

2016. május 12. csütörtök - 18:30 / Piac & Profit Kiadó Kft-2
  •    

Hosszú és kanyargós út vezet a sikerhez, és ezen haladva gyakran kerülhetünk előre nem látott helyzetekbe. Vannak, amik segítenek gyorsabban haladni a célunk felé, ám vannak, amik akadályoznak. Megmutatjuk ezeket!

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A legtöbben nem beleszülettek ebbe a sikerbe, hanem alulról építkezve, téglánként építve jutottak a sikeres világba, ahol nem álltak meg, hanem tovább folytatták az utat. Nem azt mondjuk, hogy a siker soha nem könnyű, sőt azt sem, hogy ez az út nehezebb, mint amilyennek látszik. Annak érdekében, hogy ez az utazás zökkenőmentes legyen, például az alábbi négy, roppant mindennapos, egyszerű csapdát mindenképpen kerüljük el. Vagy legalább minimalizáljuk őket.

Tartozások

Minél több tartozásunk van, annál több bevételt kell teremtenünk. Minél jobban kell hajtanunk a pénzt, annál könnyebben veszítjük el a lelkesedésünket, a szenvedélyességünket a munka iránt A kényszer miatt mondhatni megutáljuk az addig szeretett tevékenységeket.  Egy busásabb tartozás megölheti az álmainkat, egyre kevesebb kreatív energiát leszünk képesek belevinni a napi munkába. Ha a lehető legminimálisabb a tartozásunk, vagy nincs is, gyorsabban érhetjük el az áhított célt.

Egészségtelen kapcsolatok

A kapcsolataink vagy növelik az energia szintünket vagy rombolják. Semmi sem ártalmasabb, mint az egészségtelen, rossz kapcsolatok. Jim Rohn szerint: „Te átlagosan öt emberrel töltöd a legtöbb időt”. Ellenőrizzük, hogy azzal az az öt emberrel, akik körbevesznek bennünket,  jól érezzük-e magunkat. Legyünk őszinték magunkhoz, kategorizáljunk bátran, ki az, aki épít, előre visz bennünket, és ki az aki rombol, aki hátráltat. Szelektáljunk nyugodtan, a cél a sikeresség, ne feledjük.

Tényleg megváltoztatja a személyiséget a vezetői szerep?
Felmérések szerint a rossz vezetők aránya a világon nagyon magas lehet. Elegendő megkérdeznünk a munkahelyet váltott ismerőseinket, hogy miért tettek így, ötből négyen valószínűleg azt felelik, hogy a vezetőik miatt. Mi az, ami valójában a gyenge szereplést okozza, miért van az, hogy az állásinterjúk során tökéletesen teljesítő leendő vezetőnek nagy jövőt jósolnak, majd pár hónap alatt mégis kudarcot vall?

Rossz egészségi állapot

Ha rossz az egészségi állapotunk, egyre csökken az energiaszintünk, nehézkessé válunk a mindennapokban, és végül ez megrövidítheti az életünket. A napi hajtás mellett hajlamosak vagyunk az apró jeleket elbagatellizálni, az egészségi állapotunk megőrzésével, a jobb kondíció megszerzésével várni, halogatni heteket, hónapokat, éveket akár.(Éppen a stressz az egyik legfontosabb egészségügyi faktor a cégvezetők életében!)

A rossz egészségi állapoton lehet változtatni, de ha hosszabb ideig nem helyezünk fókuszt erre, egyre több negatív körülménnyel szembesülhetünk. Tartsa az egészséges életvitelen a hangsúlyt, szellemileg és fizikailag egyaránt friss lesz, és ez életének minden területén sikereket jelenthet.

Kétségek

A kétség megöli a sikert és azt suttogja a fülünkbe, hogy ne is vágjunk bele az álmaink megvalósításába. Egy idő után azonban rájövünk, hogy az aggodalmaskodással töltött idő pazarlás volt, így soha nem érjük el az áhított csillagokat. A félelem megfagyasztja a kreativitást, a tétlenség a pálya szélére kényszerít bennünket. Bizonyos mértékű kétségünk biztosan mindig akad, ezen ne csodálkozzunk. A lényeg, hogy próbáljuk kordában tartani a negatív gondolatokat. (Azonban a félelmeink abban is sokat segíthetnek, hogy előrébb jussunk.)

A siker útja nem könnyű, de könnyebbé tehetjük, ha a fenn említett aprócska, ám annál alattomosabb csapdákat kikerüljük. Fókuszáljunk a lehetőségekre, legyünk bátrak, és a siker előbb vagy utóbb utunkba kerül.

3 üzleti lecke, amit ne a saját kárán tanuljon meg
A legtöbb vállalkozó ugyanazokat a hibákat követi el az elején és mindenki a saját kárán tanulja meg, hogy hogyan kellett volna. Három leckével segítünk elkerülni néhány alaphibát.