Ne lepődjön meg, ha ezeket finomságokat nem találja a polcokon

2019. január 15. kedd - 15:30 / piacesprofit.hu
  •    

Több nagy európai szupermarket-hálózat bojkottálja a Mars konszern termékeit, hogy alacsonyabb árakat harcoljon ki.

A Coop, a legnagyobb, évi 30 milliárd  frank forgalmú svájci boltlánc levette polcairól a Mars amerikai óriás élelmiszer-konszern termékeit, mert sokallja annak árait. A svájci vállalkozás az egyik európai vásárlási tömörülés tagja – annak más résztvevői, mint a német Edeka és a francia Intermarché ugyancsak bojkottálják a Mars, a Twix és a Bounty édességeket, a Whiskas macskaeledelt, a Uncle Ben’s rizst és más termékeket.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A Coop tavaly hasonló kampányt folytatott a Nestlé termékei ellen. Két hónap után az ugyancsak svájci konszern engedett áraiból, de azóta sem ismert, mennyit juttattak vissza ebből a boltok a fogyasztóknak.

Teljes bojkottot hirdethet Kína az amerikai gazdák ellen
Először csak importvámokat vezettek be, de a CNN értesülése szerint elképzelhető, hogy hamarosan teljes bojkottot hirdet Peking az amerikai szójabab ellen.

A képhez tartozik, hogy a Coop és a másik nagy svájci hálózat, a Migros, a felmérések szerint Európa legnyereségesebb szupermarketjei. A Migros 40,2, a Coop 29,8 százalékos bruttó nyereséggel dolgozott az utolsó mért évben. Ezzel szemben a német Rewe-nél 25,5, az Auchannál 23,5, a francia Carrefournál 20,9, míg a Tescónál 5,2 százalék volt a bruttó nyereség.

(Forrás: Swissinfo).