Munkavédelem: egyre körültekintőbbek a kkv-k

2014. augusztus 05. kedd - 12:02 / piacesprofit.hu
  •    

Évente 17 ezer munkahelyi baleset történik hazánkban, ezek elsősorban a kisebb cégeknél fordulnak elő. A vállalatok, ezen belül is a kkv-k egyre körültekintőbbek, ezt jelzi, hogy fokozatosan emelkedik a vállalati baleset-biztosítások száma, amelyek népszerűségéhez az adó- és járulékkedvezményekkel az állam is hozzájárul.

Egyre körültekintőbbek a kkv-k – Kép: failblog.org

Bár a nyár a szabadságokról szól, a munka nem állhat le. A munkanapokat azonban megnehezítheti a meleg vagy éppen csapadékos időjárás, nem beszélve arról, hogy a munkahelyeken számos más tényező is bekövetkezhetnek balesetek. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága nem véletlenül figyelmeztetett az elmúlt hetekben többször is arra, hogy például a kánikulában mire kell figyelni a munkahelyeken.

A munkahelyi balesetek kérdését azért is érdemes kiemelten kezelni a cégeknél, mert az elmúlt években nem javult a helyzet: a hatóság statisztikái szerint ugyanis a munkahelyi balesetek száma stagnálást mutatott az elmúlt években. 2010-ben közel 20 ezer munkahelyi balesetet regisztráltak Magyarországon, s bár ezt követően csökkent a számuk, 2011 és 2013 között is évente több mint 17 ezer esetről készült feljegyzés, azaz nem romlott, de nem is lett jobb a helyzet.(Hogy mik a legfontosabb teendők munkahelyi balesetnél, arról itt olvashat!)

A munkavégzéshez szükséges szabályok betartása, valamint balesetek kezelése nagyon fontos valamennyi vállalat számára, de elsősorban a kisebb cégek érintettek a kérdésben.

A munkahelyi biztonsághoz szorosan kapcsolódik a vállalati biztosításoknak kifejezetten munkabalesetek esetére kidolgozott változata, amely mind a munkáltatónak, mind a munkavállalónak kedvező. “A vállalati baleset-biztosítással rendelkező cégeknél nagyon sokféle baleset adódhat, a leggyakoribb bejelentés csonttöréshez kapcsolódik, és szintén gyakori eset a baleseti keresőképtelenség” – mondta Biczi Orsolya, a Budapesti Prime ügyvezető igazgatója. Hozzátette: utóbbi érzékenyen érintheti a munkavállalókat, mert jelentős összegtől eshetnek el, de a vállalati biztosítással kezelhető a probléma. Egy táppénzre jogosult alkalmazott a vállalati baleset-biztosításnak köszönhetően kiegészítést kaphat arra az időre, amíg táppénzen van. A vállalati baleset-biztosítás azért is

Kinek kell munkavédelmi szakembert alkalmaznia?
A jelenleg hatályos Munkavédelmi Törvény minden munkáltató részére előírja munkavédelmi szakember foglalkoztatását, kivételek a legkisebb cégek. Ám a törvényben ez a rész nem könnyen értelmezhető, ezért a munkáltatók számára nem biztos, hogy egyértelmű, mikor kell ez és mikor nem, hívja fel a figyelmet Kling Péter munkavédelmi szakmérnök. Összefoglaltuk, kinek, mikor és mennyi időben kell munkavédelmi szakembert foglalkoztatnia.

kedvező megoldás, mivel azonnali védelmet nyújt, legyen szó a cégvezető szörfbalesetéről, vagy a gyártóegységben bekövetkezett égési sérülésről. A konstrukciók számtalan – akár munkán kívüli – baleset mellett a munkahelyen történt balesetekre egyaránt fedezetet nyújthatnak.

A munkavédelem, és – biztonság az állam számára is kiemelt fontosságú, ezt jelzi, hogy a munkavállalókra kötött biztosításokra fordított kiadások költségként elszámolható juttatásnak minősülnek, ha az alkalmazottak vagy családtagjaik a kedvezményezettek. A kockázati életbiztosítások, a baleseti és munkahelyi baleseti biztosítások, valamint a betegségi biztosítások az érvényes jogszabályok szerint adó- és járulékmentes juttatásoknak minősülnek, ha az egy főre eső havi biztosítási díj alacsonyabb a minimálbér 30 százalékánál.  A biztosítási szolgáltatások járulék- és adómentesek, kivéve a napi térítésként vagy az eltelt napok száma alapján meghatározott összegben nyújtott szolgáltatásoknak a napi 15 000 forint feletti részét, utóbbi tétel után a biztosító személyijövedelemadó-előleget von le a kifizetett összegből.

Biczi Orsolya elmondta, a kedvezmények is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre több társaság, elsősorban a kkv-k kötnek csoportos vállalati baleset-biztosítást az esetleges munkahelyi balesetekből adódó problémák megoldása érdekében. Biczi szerint a következő időszakban folytatódik a növekedés, így elképzelhető, a jövőben a biztosítások piacán belül az egyik legjelentősebb bővülést a vállalati biztosítások szegmense éri el.