Mit várnak 2017-től a luxusturisták?

2016. november 22. kedd - 20:17 / piacesprofit.hu
  •    

Az esernyővel hadonászó idegenvezetős, savanyú utazásoknak vége. A luxusturisták egzotikus kalandokat, kényelmes, zökkenőmentes ügyintézést várnak. Ezek azok a trendek, amelyekre a szállodásoknak figyelniük kell, ha több felső kategóriás utazót szeretnének.

Szemelyre szabottság

A felső kategóriás utazók szeretnék a nyaralásukat teljes körűen kézben tartani és saját útvonalakat kialakítani. Képzeljünk csak el egy vezérigazgatót, aki egy egynapos főzőtanfolyammal és borkóstolóval egybekötött jachtkirándulással szeretné lenyűgözni az ügyfeleit és a top vezetőket. Egy sablonutazás valószínűleg nem érné el a kívánt hatást, így személyre szabott, egyedi szükségeket és kívánságokat kielégítő élményt kell biztosítani – hívta fel a figyelmet az Immidia által közölt trendekre a turizmus.com.

Egzotikus

Olyan minél egzotikusabb utakra vágynak, ahol az internet-hozzáférés kiváló minőségű. Gondoljunk csak egy távoli szigeteki kiruccanásra, egy félreeső tengerparti villára vagy egy belváros tetején lévő luxuslakásra – nem engedhetik meg magukat, hogy teljesen elzárva legyenek a munkától.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Kényelem

A legsikeresebb és legemlékezetesebb vakációk az elejétől a végéig zökkenőmentesek. A felső kategóriás utazók nem szeretnek a repülők indulásától vagy a check-in időtől függeni. Akkor érkeznek, amikor szeretnének, és akkor indulnak, amikor készen állnak. A hét minden napján elérhetőnek kell lennie az igényre szabott utazási szolgáltatásnak.

Concierge

A luxusutasokat nem érdekli az adott desztináció Top 10-listája – hiteles és egyedi helyi élményeket szeretnének, melyeket csak egy helyitől kaphatnak meg. Olyan concierge-ek jelenléte szükséges, akiknek kellő ismeretük van ahhoz, hogy akár egy telt házas koncertre is bejuttassák ügyfeleiket. Olyan személyes segítséggé kell válniuk, aki minden egyes percről gondoskodik.

Technológia

A luxusutazók egyre nagyobb számban használják mobiltelefonjukat egy nyaralás megtervezéséhez, foglalások intézéséhez vagy az útvonal kialakítására. Minden szállodának szüksége van gyors, egyszerű és ultramegbízható digitális felületre, amely mobiltelefonról is könnyen kezelhető.

Kis forgalom, nagy haszon
Nem feltétlenül nélkülözhetetlen a talpon maradáshoz a tömeges értékesítés. Léteznek olyan igencsak jól működő butikok, amelyek tulajdonosai akkor sem kezdenek aggódni az üzlet jövőjéért, ha olykor napi egy-két terméket sikerült értékesíteni – vagy esetleg annyit sem.