Mit tegyünk, ha letörlik a Facebook oldalunkat?

2017. június 19. hétfő - 06:00 / piacesprofit.hu
  •    

Tibi atya Facebook oldalát a jelek szerint törölték, legalábbis így hitték a követői, de arról kiderült, hogy csak egy mediahack volt. Az oldalt nem törölték, csak az adminok szüneteltették egy időre, hogy kiderüljön, hogy reagál a sajtó. De lehetett volna igaz is: így járt a közelmúltban a KDNP, korábban a Csonticar, Appleblog, és még sorolhatnánk kisebb-nagyobb oldalakat - írja Közösségi Kalandozások blog szerzője. 

A lényeg persze nem Tibi atya vagy a KDNP, hanem az, hogy tulajdonképpen bárki oldalát törölhetik. Gyakran szó nélkül. Ha pedig törölték, vagy akár csak ideiglenesen letiltották az oldalunkat (vagy akár a hirdetéseket, hirdetési fiókot, profilt, stb.), akkor futhatunk megoldást keresni – írja kozossegikalandozasok.hu.

Kép:PP/FényesGábor

Kép:PP/FényesGábor

Persze sok esetben komoly ok van a tiltások és törlések miatt. Gyakran előfordul, hogy valaki súlyosan megsérti a Facebook valamelyik szabályát. A gond nem ez. A gond az, hogy a Facebook elérhetetlen. Nincs valódi ügyfélszolgálat, és nagyon kevesen kapnak normális segítséget. Egy olyan cégtől, amelyik a magyar piacról a becslések szerint 10 milliárdnál több forintnyi reklámbevételt visz ki.

De van egy még nagyobb gond: szinte semmit nem tehetünk. Mondhatjuk, hogy jó, akkor többet erre a platformra nem jövünk vissza, de hova mehetünk? Hol tudunk ilyen sok embert elérni, aktivizálni reálisan? Sehol. Igazából sehol sem lehet pótolni az itt elérhető embereket. De valamit még is tenni kell. Mindenképpen fontos csökkenteni a Facebook kitettséget. Íme pár lehetőség:

  • Legyen weboldalunk, legyen blogunk, legyen benne remarketing kód. Facebook és AdWords remarketing kód is!
  • Építsünk hírlevél listát, akár Lead hirdetésekkel.
  • Legyenek Vászon hirdetéseink, videóink, Lead hirdetés űrlapjaink – ezek is mind remarketing listával.
  • A rajongóinknál érjük el, hogy kövessenek más felületeken is! Szóba jöhet reálisan a YouTube az Instagram, a Messenger, és akár a Pinterest is.
  • Legyen több oldalunk a Facebookon.

Így ha törlik a Facebook oldalunkat, vagy más technikai probléma merül fel, nem kerülünk teljesen a padlóra. Persze nagy valószínűséggel nem fogunk tudni a Facebook nélkül ugyanolyan forgalmat elérni, de ha több csatornán van kapcsolatunk a célcsoportunkhoz (e-mail címek, adatok, remarketing listák, stb.), akkor több lehetőségünk van újra elérni a célcsoportot, és ha kell át tudjuk irányítani őket más felületekre. Akár a Facebookon belül.

Így tartsa biztonságban cége Facebook-fiókját!
A kisvállalkozások életében egyre jelentősebb szerep jut a Facebooknak a törzsvásárlókkal való kapcsolattartásban, a vevők megtartásában és újak bevonzásában, valamint a növekedés támogatásában. Az alábbi tippek segíthetnek a Facebook-profilok, hivatalos vállalati Facebook-oldalak, és így közvetve a vállalkozások biztonságának megőrzésében.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek