Mészáros Lőrincé lett a Club Aliga

2019. január 31. csütörtök - 12:05 / piacesprofit.hu
  •    

Az Appeninn Holding 100 százalékos leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. lezárta a PRO-MOT Hungária Kft. többségi tulajdonának megszerzésére irányuló tranzakciókat – tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A felek tavaly nyáron jelentették be az adásvételi szerződés aláírását, az ügyletek lezárására a jogi átvilágítási és vagyonértékelési folyamatok elhúzódása miatt végül a napokban került sor. Az adásvétel összértéke meghaladta a 14,1 millió eurót, 4,4 milliárd forintot. 

clubaliga.hu

clubaliga.hu

A Club Aligát, a mindösszesen 47 hektáron elterülő hajdanvolt pártüdülőt 2007-ben privatizálták. Ennek során a teljes komplexumból 37 hektáros területet, továbbá a 167 férőhelyes kikötőt a PRO-MOT Hungária Kft. vásárolta meg. Az izraeli hátterű befektető 2007 márciusában az állami tulajdonban maradt további 10 hektáros ingatlanrész 49 évre szóló vagyonkezelői jogát is megszerezte a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól.

4,5 milliárdért vesz Spar-üzleteket Appenninn Holding
18 darab kereskedelmi ingatlant vesz meg az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. részére – tette közzé a tőzsdei társaság a BÉT honlapján. A tranzakció értéke 14,5 millió euró, azaz megközelítőleg a 4,5 milliárd forint, a befektetés éves hozama 12,7 százalék a tranzakció teljes ügyleti értékéhez viszonyítva.

A Club Aliga területén az Appeninn Holding továbbra is turisztikai célú fejlesztéseket kíván megvalósítani a korábbi tulajdonos által készített évtizedes fejlesztési tervek felülvizsgálatát követően. Amennyiben szükséges a társaság új fejlesztési koncepciót dolgoz ki az ingatlan hasznosítására, melynek során párbeszédre törekszik a települési önkormányzattal, illetve az üdülőtulajdonosokkal is.