Menő lett megváltozott a munkaképességűek foglalkoztatása

2014. november 17. hétfő - 15:06 / piacesprofit.hu
  •    

A Központi Statisztikai Hivatal 2012-es adatai szerint 2 éve a megváltozott munkaképességűek alig 18 százalékának volt munkája, ami mind a foglalkoztatás általános szintjétől, mind pedig a hasonló európai átlagtól lényegesen elmaradó képet tükröz. A legfrissebb piaci tapasztalatok azonban a helyzet változását jelzik.

Kép: SXC

A NAV adatai szerint mintegy 64 ezer olyan, szabad munkahely van, ahol a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazása helyett a cégek inkább a rehabilitációs hozzájárulás befizetését választják.

„Azonban ebben az évben áttörést érzékelünk a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában. Miközben jó 3 éven át rendre mi kerestük meg a lehetséges partnereket, és mutattuk be, milyen előnyökkel járna számukra a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, addig mára ez a folyamat kiegyenlítődött: folyamatosan érkeznek az ilyen irányú felvetések, a foglalkoztatás mikéntjére irányuló kérdések. A speciális helyzetű munkavállalókkal kapcsolatos információáramlás minden szinten meghaladta az ingerküszöböt, ebben pedig a kormány erőfeszítéseinek és a piaci szereplők munkájának egyaránt szerepe van” – mondta Dobár Attila, a megváltozott munkaképességű munkavállalók támogatására szakosodott, a JobGroup tagját alkotó RehabJob ügyvezető igazgatója.

A kormány a minap jelentette be, hogy újabb 3 hónapra meghosszabbítja a megváltozott munkaképességű, rehabilitálható munkavállalók támogatott foglalkoztatásának határidejét, és hogy a program befejeztéig, várhatóan jövő év közepéig közel 5 milliárd forintot fordít pályázható pénz formájában bérköltség támogatásra. A program keretében eddig hétezren jutottak munkához.

„Tapasztalatunk szerint a cégek egyre kevésbé alkalmaznak megváltozott munkaképességű munkavállalókat pusztán az anyagi előnyök vagy a befizetési kötelezettségek csökkentésének lehetősége miatt. Sokkal inkább jellemző, hogy egyre több vállalkozás működése természetes részének tekinti, hogy egészségkárosodott, mozgássérült vagy csökkent hallású munkatársakkal dolgozzon, és ezeket a munkatársait a csapat speciális igényű, mégis teljes értékű tagjának tekintse” – mondta Dobár Attila.

„Mindez a partnereinkkel zajló megbeszélések tartalmában is visszatükröződik. Eddig a megbeszélések túlnyomórészben arról szóltak, hogy miért is lenne érdemes egy ilyen programba belevágniuk. Ma már főleg a »hogyanról« beszélünk, a megvalósítás módja izgatja a cégeket. Ha vannak is prekoncepciók, azokat egyre könnyebb legyűrni, amiben különösen segítségünkre van, hogy terjed a megváltozott munkaképességűek elszántságának, kitartásának, lojalitásának a híre” – tette hozzá a Rehabjob ügyvezető igazgatója.

Rehabilitációs járulékot fizet? Ne tegye!
A tavaly életbe lépett jogszabályváltozások több munkaadót ösztönöznek a rehabilitációs foglalkoztatáshoz szükséges akkreditáció megszerzésére, hiszen így az évente felmerülő fix költség helyett adókedvezménnyel számolhatnak. Szakértőnk szerint a legfontosabb, hogy ne dőljünk be az előítéleteteknek. Segítünk tisztázni az alapokat a témában.