Mennyi adót kell fizetni az idén a minimálbér után?

2016. január 20. szerda - 11:08 / piacesprofit.hu
  •    

A minimálbér és a garantált bérminimum az egyéni vállalkozók és a társas vállalkozók minimális járulékalapjának megállapításához is alapul szolgálnak, ezért fontos tisztában lenni azzal, hogy mennyi adót és járulékot kell fizetni az ilyen összegű jövedelmek után. Segítünk!

menniyt adózunk a minimálbér után

Kép: SXC

2015. december 29-én hirdették ki a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló rendeletet. Az ebben foglaltak szerint, a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén 2016. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 111.000 forint, órabér alkalmazása esetén 639 forint.

A legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma a teljes munkaidő teljesítése esetén 2016. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 129.000 forint, órabér alkalmazása esetén 742 forint.

Ezeket a rendelkezéseket első alkalommal a 2016. január hónapra járó munkabérek megállapításánál kell alkalmazni!

Első ránézésre úgy gondolhatjuk, hogy ezek az előírások csak a munkaviszonyban foglalkoztatott dolgozókra vonatkoznak, de ez nem ilyen egyszerű. Rajtuk kívül az egyéni vállalkozók és a társas vállalkozók minimális járulékalapjának megállapításához is alapul szolgálnak – hívta fel a figyelmet együttműködő partnerünk, az Adó Online szakértői cikke.

A minimumjárulékok alapja a társas vállalkozók személyes közreműködése esetén, illetve egyéni vállalkozónál:

nyugdíjjáruléknál a garantált bérminimum,

mindhárom egészségbiztosítási járulékfajtánál a garantált bérminimum másfélszerese,

a szociális hozzájárulási adó alapja a pedig garantált bérminimum 112,5%-a.

Lehet kevesebbet fizetni a minimálbérnél?
Előfordulhat, hogy a munkáltató úgy kívánja a bérköltségeket csökkenteni, hogy olyan államból alkalmaz dolgozókat, ahol alacsonyabb minimálbér érvényes, vagy pedig a munkaszerződésben a számára kedvezőbb külföldi jogot rendeli alkalmazni. Jogszerű lehet-e ily módon a munkavállaló minimálbér alatti foglalkoztatása?

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek