Mélygarázsra és borospincére is jelzálog?

2016. január 19. kedd - 11:00 / PP/MTI
  •    

Jelzálogkölcsönt adhatnak a jövőben a borospincékre, mélygarázsokra is, mivel az ingatlan-nyilvántartás térképei ezentúl ezek elhelyezkedését és kiterjedését is feltünteti – írta a Magyar Idők.

borospincére is lehet felvenni jelzálogot

Kép: MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Fekete Gábor, a Földmérési és Távérzékelési Intézet főigazgatója a lapnak elmondta, uniós forrásból megvalósuló projekt keretében 2018-ra teljessé válhat a számítógépes ügyintézés a földhivatalokban; csakúgy, mint a cégbíróságon, itt is elektronikusan fogadják majd a beadványokat.

A 18 milliárd forintos beruházással az eddiginél teljesebbé válnak a földhivatali térképek, mert például a föld felszíne alatti létesítményeket – a borospincék mellett az aluljárókat – is feltüntetik azokon.

Fekete Gábor a napilapnak elmondta azt is, hogy egy másik, 17,5 milliárd forintos fejlesztéssel pontossá, teljessé teszik és összehangolják a jelenleg egymástól elkülönülten működő, több mint száz állami térinformatikai adatbázist.

Komoly változások jönnek a jelzálogban
A jelzáloghitelek kereskedelmi kommunikációja – reklámja – nem kelthet téves várakozást a fogyasztóban – egyebek mellett ezzel az új szabállyal egészül ki a tervezet szerint a fogyasztóknak nyújtott hiteleket szabályozó törvény. A módosítás kimondja, hogy a hirdetésnek – többek között – tartalmaznia kell a hitel összegét, annak futamidejét, kamatát, valamint a teljes hiteldíjmutatót, a törlesztőrészletet, továbbá azt is, hogy a futamidő alatt összesen mennyit fizet vissza a hitelezőnek a fogyasztó.

 

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor