Megzuhant a Facebook, de nem kell sírni a nyeresége miatt

2018. július 26. csütörtök - 17:00 / piacesprofit.hu
  •    

Visszaesett a Facebook használóinak száma a két legnagyobb piacon, Európában és az Egyesült Államokban, részvényei jó 8 százalékot veszítettek értékükből. Az óriás közösségi portál így is 5.1 mrd. dolláros nettó nyereséget hozott a második negyedévben.

Mark Zuckerberg, a Facebook tulajdonosa, elsősorban a Cambridge Analytica-botrány után bevezetett szigorúbb biztonsági intézkedésekkel és a portállal szemben meghirdetett bojkottal indokolta a vártnál gyengébb üzleti eredményt, amelynek következtében a közösségi portál több, mint 100 mrd. dollárt veszített piaci értékéből.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A botrány utáni időszakban tapasztaltak már hasonló visszaesést, de később a cég részvényei visszakapaszkodtak a korábbi árfolyamra. Zuckerberg szerint a hirdetők kedvét nem befolyásolta az adatlopási botrány.

Feldarabolni a Facebookot?
A Facebook veszélyes monopóliummá vált, ezért a céget fel kellene darabolni – érvelnek a közelmúltban kampányt indító civil szervezetek. A Freedom from Facebook-kampány bírálja a közösségi háló adatkezelési politikáját és azt, hogy teret engednek a megtévesztő tartalmaknak, azonban kevés látszik arra, hogy az amerikai trösztellenes törvényt alkalmazzák Mark Zuckerberg cégével szemben.

A portálnak a 2. negyedévben 2.23 mrd. olyan használója volt a világon, akik havonta legalább egyszer bejelentkeztek, míg a napi használók száma összesen 1.47 milliárdot tett ki, azok száma Európában csökkent. Növekedés elsősorban az ázsiai piacokon volt tapasztalható. A forgalom ezzel együtt 42 százalékkal, 13.2 milliárdra nőtt a 2. negyedben, a nettó nyereség 31 százalékkal volt magasabb és elérte az 5.1 milliárd dollárt.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.