Megússzák a turistabuszok?

2016. december 09. péntek - 09:10 / piacesprofit.hu
  •    

Egymástól független, jól értesült források információja szerint visszavonják a budapesti hop-on hop-off típusú városnéző szolgáltatásra kiírt pályázatot - közölte a Turizmus.com szakportál. A monopolhelyzetet előidéző pályázat ellen Orbán Viktornál nyílt levélben tiltakoztak a piaci szereplők.

A hivatalosan meg nem erősített hírek szerint a Fővárosi Közgyűlés visszavonja azt a sok vihart kavart pályázatot, amelyen már régen eredményt kellett volna hirdetni, s amelynek értelmében, alig egy hónap múlva már csak egyetlen vállalkozás, vagy egyetlen konzorcium üzemeltethetne hop-on hop-off városnéző szolgáltatást Budapesten – közölte a Turizmus.com szakportál..

Szakértői vélemények szerint a pályázat visszavonása azt jelenti, hogy minimum félévvel, de, inkább egy évvel eltolódik a monopol helyzetbe kerülő vállalkozás megbízása, ha egyáltalán ezzel a feltétellel írják ki az új pályázatot, valamikor 2017-ben.

A pályázatról szóló hírek megjelenésekor nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz a budapesti városnéző hop on-hop off üzletág meghatározó többségi piaci részesedésével rendelkező három cége, hogy a főváros ne teremtsen monopolhelyzetet.