Megrendelés nélkül is van kassza

2014. február 19. szerda - 08:10 / piacesprofit.hu
  •    

Miközben folyamatos probléma, hogy a gyártók minél előbb leszállítsák a megrendelt, online adatkapcsolatra képes pénztárgépeket, az egyik gyártó biztos ami biztos alapon, megrendelés nélkül elkészít 20.000 kasszát.

Kép:MTI

Lassabban halad az online átállás Magyarországon, mint arra a lengyel Comp csoport vezetése számított, de a vállalat bízik a pénztárgépei minőségében. Ennek bizonyítékaként élő megrendelés nélkül, előre elkészít húszezer készüléket. A cég a piac harmadát szeretné elfoglalni, ebből 9 milliárd forint bevételt vár.

Vágújhelyi Ferenc, a Nemzeti adó és Vámhivatal (NAV) informatikai alelnöke múlt héten azt mondta, eddig mintegy 40.000 pénztárgép üzemel online módon. Ilyen tempó mellett is július közepéig is eltarthat a kasszacsere, tette hozzá a szakember. Már korábban más szakértők is felhívták a figyelmet, hogy az átállás a legjobb esetben is tavaszig eltarthat.

A Comp csoport december végéig tizenötezer pénztárgépre kapott megrendelést, 2014 első két hónapjában pedig ugyanennyi új megrendelés érkezett. A cég az online átállásban a kezdetektől azt tűzte ki célul, hogy elérje a harminc százalékos piaci részesedést, és a nagyjából 9 milliárd forintos árbevételt a 130-180 ezres magyar piacon. Erre egyre nagyobb esélye is van, ugyanis a visszavont pénztárgép típusból rendelők most fognak új kasszát választani maguknak. Több feltételezett csalás és biztonsági fiaskó után már az is bizalmat kelthet a kereskedőkben, ha fizikailag látják a gépet, amit megvásárolnak.