Megint alakítanak a pályázati rendszeren

2016. szeptember 19. hétfő - 14:10 / piacesprofit.hu
  •    

Számos fontos részletet fedtek fel, és apró, de komoly hatást okozó változtatásokat jelentettek be az uniós pályázati rendszerrel kapcsolatban a Miniszterelnökség parlamenti projektmenedzsment-egyeztetésén.

négy új pályázat jelent meg

Kép: Pixabay

Nem kell szétválasztani a K+F+I célú uniós pályázatoknál a költségtételeket, így tehát az a céges nyertes, amely 25 millió forintot meghaladó EU-támogatást nyert, mentesül a közbeszerzési kötelezettség kiírása alól – hangzott el a Miniszterelnökség részéről a parlamenti projektmendzsment-egyeztetésen. Ez tehát gyorsabb projektkezdést és támogatáskifizetést tesz lehetővé.

Hosszas vívódás után viszont eldőlt az is, hogy az új állami projektértékelői rendszerben értékelik azt a 2700 darab felhívást, amely még tavasszal érkezett be a prototípus-fejlesztési pályázatra (GINOP-2.1.7). Ez a döntés viszont rengeteg pályázó számára elhúzódó eredményhirdetést vetít előre.

Technikai javításokat végeznek a pályázatok elektronikus beadásának rendszereiben is. Az elmúlt hetekben lezajlott egy hibajavítási kör, októberben tervezik a következőt, aminek hatása novemberre látszik majd. A nyílt forráskódú rendszer működése stabilabb lesz amiatt is, mert a stabilitás elérésére jelentős forrásokat allokál a tárca – mondta Dányi Gábor, európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkár a Portfolió közlése szerint.

Változnak apró, de fontos részletek is. Például  az elnyert és kiutalt támogatások fillérben való nyilvántartása megszűnik, ami segíti majd a kifizetést például a GINOP-ban, vagy éppen a „biztos akarsz-e” megerősítő kérdést kitörlik a rendszerből, mert felesleges ez a sok visszakérdezés, és lassítja a pályázás folyamatát.

A további részleteket itt találja.

Friss pályázati híreinket itt találja.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek