Már Pécsen sem kell az aprót keresgélni

2019. január 29. kedd - 12:08 / piacesprofit.hu
  •    

Pécsett is bevezetik az érintőkártyás és NFC mobil fizetést a parkolóövezetekben Összesen 170 db érintésmentes bankkártyás és NFC mobiltárcás fizetést lehetővé tévő parkolóoszlopot telepítettek a városban.

2016-ban Szegeden vette kezdetét az a folyamat, amelynek keretében a vidéki nagyvárosok elkezdték bevezetni az érintésmentes fizetést parkolóövezeteikben. 2019 januárjától Pécs városában is igénybe vehetik az autósok az új, modern parkolóautomatákat, amelyek a készpénzes fizetés mellett Mastercard PayPass, Visa PayWave és NFC mobiltárcák elfogadására is képesek.

Forrás: Clue PR

Forrás: Clue PR

Az érintésmentes fizetés olyan gyors és kényelmes készpénzkímélő alternatívát nyújt, amely kifejezetten ideális a kisebb összegű, korábban főleg aprópénzzel fizetett tranzakciók esetén. „Nagy örömmel üdvözöljük, hogy Szeged után Pécsett is lehetővé vált az autósok számára ez a kényelmi fizetési opció. Bízunk benne, hogy rövidesen elfelejthetjük az apró keresését a zsebünkben és akár mobilunkat a leolvasó elé tartva fizethetünk a parkolásért az egész országban”– mondta el a szakértő.

Az érintésmentes bankkártya elfogadás Európa-szerte a legfejlettebb megoldás.

A vásárlók kényszerítik ki a fejlődést
A közép-európai országok kis- és középvállalkozói közül minden harmadik a vásárlói igényeket követve vezette be a kártyás fizetést, miközben 18 százalékuk úgy látja, mindez jó lehetőség is számukra, hogy kövessék a modern technológiai trendeket.