Már nem csak startupok ötleteire várnak

2019. január 14. hétfő - 16:09 / piacesprofit.hu
  •    

Az eddigi két inkubációs kör sikerére alapozva új szintre lép a Sparklab, és innovációs laborként folytatja működését. A startupok és a vállalati kezdeményezések mellett magánszemélyek is jelentkezhetnek kezdeti, vagy akár már érett fázisban lévő projektjeikkel.

Az NN Biztosító 2017 februárjában indította útjára startupinkubátor programját. Az azóta lezajlott két inkubációs körbe összesen több mint 44 országból jelentkeztek az együttműködésre nyitott startupok és vállalatok. 

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

A mai szuperintenzív környezetben a legfőbb kérdés, hogy hogyan tudunk élni a technológiai fejlődés kínálta lehetőségekkel. Ezért döntöttünk úgy, hogy új szintre emeljük a Sparklab működését, mert szeretnénk minél több forradalmi újítással segíteni ügyfeleinket – fogalmazott az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója. Sztanó Imre hozzátette: „ehhez két alapvető újítást vezetünk be a programban: egyfelől még közvetlenebb, gyakorlatibb támogatást nyújtunk a projektcsapatoknak, másfelől pedig tovább szélesítjük a jelentkezők körét.”

A program a lean startup, az agilis, valamint az investment readiness level módszertan felhasználásával

Magyar találmány segíthet a légi katasztrófák megelőzésében
Egyszerűbbé, gyorsabbá és pontosabbá teheti a repülőgépek és más légi járművek külső átvizsgálását, illetve karbantartását az AerinX nevű magyar cég kiterjesztett valóság (AR) alapú megoldása. 

kíséri végig az ötleteket, az NN csapata aktív partnerként vesz részt a koncepció és üzleti modell kialakításában és validálásában, valamint a piaci tesztelésben. A projektek megvalósítását a kezdeti fázisban lévő ötletek esetén MVP-készítésig kíséri, majd az érett szakaszban járó kezdeményezések felskálázását, nemzetközi piacra lépését is támogatja a program.

A frissített stratégiában bővítik korábbi mentortevékenységüket, amely természetesen továbbra is fontos eleme a programnak. Az új modellben még szélesebb körben várják a startupok és vállalati partnerek mellett a magánszemélyek kezdeményezéseit.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek