Már közel a nap, amikor a főnök is végleg elhagyja az irodát

2013. szeptember 13. péntek - 12:08 / piacesprofit.hu
  •    

Hamarosan többségbe kerülnek a távmunkások azokkal szemben, akik még mindig nap mint nap az irodában robotolnak. Egy friss felmérésből kiderül, hogy a cégek felénél ez már most is reális opció.

Hamarosan kiürülnek az irodák – Kép: Pixabay

A Regus legfrissebb globális felmérése szerint hamarosan azok a munkavállalók lesznek kisebbségben, akik az irodai asztaluk mögött ülve dolgoznak. A 90 ország több mint 26 000 üzleti vezetőjének véleményén alapuló felmérés arra mutatott rá, hogy jelenleg a menedzserek 48 százaléka dolgozik távmunkában legalább a munkahét felében. A cégek 37 százaléka használ távmunkára szabott hatékonyságmérő és riportolás rendszereket, míg a távolról dolgozó menedzserek 43 százaléka kommunikál videohívásokon keresztül a csapatával. (A módszer mellett szól, hogy így jelentősen csökkenthetők az irodai költségek.)

Egyes vezetők számára valóban gondot jelenthet az, hogy miként motiválják és irányítsák az alkalmazottakat a távolból. A Regus felmérése azonban azt mutatja, hogy a válaszadók 55 százaléka szerint a távmunkában dolgozók hatékony irányítása teljes mértékben megvalósítható, bár ez esetenként különleges felkészítést igényel. Az Aetna amerikai egészségbiztosító például képzéseket indított abból a célból, hogy a távolról dolgozók és vezetőik hatékonyabban alkalmazhassák a rugalmas munkavégzési módszereket. A vállalat 35 000 alkalmazottjából 14 500 már nem az íróasztal mögött ülve végzi munkáját .

Egyesek szerint a rugalmas munkavégzés újfajta kapcsolatot alakít ki a menedzserek és a csapattagok között: a megkérdezettek 39 százaléka gondolja úgy, hogy a távoli menedzsment segítséget nyújt a professzionálisabb kapcsolat fenntartásában. (A távmunka a lojalitást is növelheti, erről itt olvashat.) Annak ellenére, hogy a fiatal munkavállalók számára különösen fontos a rugalmasság, csak a megkérdezettek 37 százaléka gondolja úgy, hogy a kezdő alkalmazottak felelősségteljesebbé válnak a távolból végzett munkának köszönhetően. (Egy friss felmérés szerint a hazai kkv-k fele nyitott a felhőmegoldások használatára, amelyek a távmunka egyik alapvető feltételét jelentik.)

Mark Dixon, a Regus vezérigazgatója a felmérésre reagálva hozzáteszi: „Nem nehéz belátni, hogy a rugalmas munkarend bevezetésével hosszú távon a vezetőség és az alkalmazottak is nyernek. Az általunk megkérdezett üzletemberek szerint a távoli menedzsment módszerek sikere elsősorban a bizalom és a felelősségtudat meglétén vagy hiányán múlik. Ha ez a két emberi kulcstényező a helyére kerül, az megmutatkozik nem csak a hatékonyságban, hanem a munkatársak hűségében és a működési költségek csökkenésében is.”

A rugalmas munkavégzéshez rugalmas irodai megoldások és rugalmas IT infrastruktúra is hozzájárulhat. Ezekről itt olvashat bővebben.

Boldogabb dolgozó kevesebb pénzért?
A hazai vállalatok jelentős része tájékozatlan és bizalmatlan az atipikus foglalkoztatással szemben, pedig a munka és magánélet egyensúlyának kialakításával küzdő munkavállalók hálásak lennének a lehetőségért, amely hatékonyságban busásan megtérül a munkaadónak is.

Feliratkozom a(z) Költségkímélés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor