Már Horvátországban segíti a vállalkozásokat a Kárpát Régió Üzleti Hálózat

2013. március 22. péntek - 15:16 / piacesprofit.hu
  •    

Megnyílt Eszéken a Kárpát Régió Üzleti Hálózat tizedik, egyben első horvátországi irodája. Az eszéki képviselet jelentősége különösen felértékelődik Horvátország júliusi Európai Uniós csatlakozásával, amely fontos szerepet tölt be a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítésében.

Kép:PP archív

Az ünnepélyes megnyitót követő gazdasági fórumon Radetzky Jenő a Kárpát Régió Üzleti Hálózat Zrt. vezérigazgatója bemutatta a Wekerle Terv legfőbb irányvonalait, amelyek a kelet-közép-európai országok közötti gazdasági integráció elmélyítését, a kis- és közepes vállalkozások munkahely-teremtési- és exportképességének fokozását célozzák. Vagács István, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője az Üzleti Hálózat bemutatásakor hangsúlyozta, az eszéki központ nem csupán közvetítő szerepet kíván betölteni a két ország között, sokkal inkább konkrét üzleti lehetőségek feltárására, partnerközvetítésre törekszik. A hatékony információáramlás megteremtése érdekében 2013 tavaszától a helyi vállalkozók számára szervezett szakmai programok és vállalkozói fórumok helyszínéül is szolgál az új képviselet.

Az Eszék–Baranya Megyei Gazdasági Kamara elnöke, Zoran Kovačević üdvözölte a magyar fél elképzeléseit, és a magyar-horvát együttműködés egyik fontos állomásaként értékelte az eszéki iroda felállítását. Azon túl, hogy Drávaszög és Szlavónia túlnyomó része ún. Különös Állami Gondozásban részesülő területnek minősül – így jelentős adókedvezményt kapnak az itt beruházók -, a napjainkban megfigyelhető látványos fejlődésnek köszönhetően Eszék városa a magasan képzett munkaerőre és fejlett IT-technológiára épülő befektetéseknek is komoly célpiaca lehet.

A Kárpát Régió Üzleti Hálózat (www.crbnet.eu) irodáinak feladatai között olyan kereskedelemfejlesztési programok előkészítése és lebonyolítása szerepel, amelyek alkalmat teremtenek a magyar és horvát cégek közötti kapcsolatfelvételre. Ezen túlmenően a Hálózat irodái a külpiacokra törekvő magyar cégeket folyamatosan ellátják nélkülözhetetlen külgazdasági, valamint specifikus, helyi piaci ismeretekkel, információkkal. Cégalapítás esetén tanácsadási szolgáltatásokkal áll rendelkezésre az irodahálózat.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek