Már elérhető a nulla százalékos k+f hitel

2017. február 28. kedd - 15:10 / piacesprofit.hu
  •    

Februrár utolsó napjától van lehetőség a hiteligénylések benyújtására a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása hitel” című pályázati felhívás keretében. A hitelprogram keretösszege 32 milliárd forint, a vállalkozások nulla százalékos kamattal igényelhetik a hitelt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett hitelprogram célja a pénzügyi szempontból életképes, jövedelemtermelő vállalkozások K+F+I tevékenységének ösztönzése, amelyek a pénzpiacokon nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz. A hitelprogram célja továbbá, hogy növekedjen a vállalkozás saját tevékenységi körében végzett olyan prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztési tevékenység, amely jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, ill. ezek prototípusainak kifejlesztését, piacra vitelét eredményezheti.

Nem mind innováció, ami annak látszik
Szakértőnk segít, mit érdemes átgondolni, mielőtt innoválni kezd egy cég, illetve K+F támogatásra pályázik. Itt találja a részleteket.

A konstrukció keretösszege 32 milliárd forint, a hitel összege ügyletenként legalább 100 millió forint, legfeljebb 3 milliárd forint lehet. A kamat évi 0%, a futamidő a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 15 év (induló vállalkozásnak nyújtott támogatás jogcím esetén legfeljebb 10 év).

A programon belül finanszírozhatóak az ipari kutatás, kísérleti fejlesztés tevékenységek és az innovációs tevékenységek, valamint termék piacra viteli tevékenységek, és a projekt végrehajtásához kapcsolódó tevékenységek, illetve szorosan kapcsolódó, de nem K+F tartalmú tevékenységek.

A kérelem benyújtásához szükséges csatolni az Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által kiállított támogató, úgynevezett ”K+F+I szempontú szakpolitikai véleményt”. Az NKFIH K+F+I szakpolitikai szempontú véleményt csak azon igénylőknek állít ki, amelyek a hitelkérelem benyújtása előtt előzetes jogosultsági vizsgálaton estek át az MFB Pontok egyikén.

A hiteligényléseket 2019.12.02-ig lehet benyújtani a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pontoknál.

A felhívás részletes termékleírás a Széchenyi2020 oldalán, illetve a www.mfbpont.hu oldalon olvasható.

Ha nincs innováció, nincs növekedés
Ha egy gazdaságban nincs innováció, nincs növekedés sem. Magyarország is csak akkor lehet sikeres a globális versenyben, ha a mindenkori kormányok a kutatás-fejlesztést és az innovációt a jövőbe való beruházásnak tekintik. A kitörésre most jó esély van. Létrehozhatunk egy új szerkezetű, modern gazdaságot, amelynek az újító cégek és iparágak lehetnének a bástyái.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek