Már csak egy hét: zárul a logisztikát megkönnyítő EU-pályázat

2017. szeptember 21. csütörtök - 18:13 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Már csak pár napjuk maradt a pályázásra a kkv-knak, hiszen szeptember 27-én zárul a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak a logisztikai szolgáltatás igénybevételét érintő felhívás. A hazai kkv-k életében az exportpiaci sikerek szempontjából a logisztikai szolgáltatások igénybevétele kulcsfontosságú lenne - írja a Vállalkozók Fóruma. 

Nagy nehézséget jelent ugyanakkor, hogy a magyar kis- és középvállalkozások lassabban tudják termékeiket külföldre szállítani, mint versenytársaik. A GINOP-1.3.6-17 számú pályázat segíthet a probléma orvoslásában, azonban már csak néhány napig jelentkezhetnek a cégek – derül ki a Vállalkozók Fóruma anyagából.

uniós pályázatok nyíltak meg

Kép: EU

Az 5,47 milliárd forint keretösszegű felhíváson egy mikro, kis- vagy középvállalkozás 5–25 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhet – olvasható a palyazat.gov.hu oldalon. A nyertes vállalkozások

Okos gyárak az új EU-tagállamokban: indul a pályázat
Az Európai Bizottság pályázatot hirdet „Okos gyárak az új EU-tagállamokban” címmel. A pályázat keretében az Európai Bizottság olyan szervezeteket keres, amelyek Digitális Innovációs Központ (Digital Innovation Hubs – DIH) szerepkört tölthetnek be az EU13 tagállamokban.

részére a támogatás a teljes költség maximum felét adhatja. Várhatóan 150-200 győztes cég kaphat támogatást. A nyertes pályázók a vissza nem térítendő támogatásból logisztikai központok szolgáltatásait vehetik igénybe.

A felhívásra azok a mikro, kis- és középvállalkozások pályázhatnak, amelyek:

  • legalább három lezárt üzleti évvel rendelkeznek,
  • éves átlagos statisztikai állományuk a pályázást megelőző lezárt üzleti évben 1 fő volt,
  • Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek, illetve kettős könyvvitelű gazdasági társaságok

A támogatást nyert cégeknek két kötelezettséget is vállalniuk kell. Elsőként a nyertes cégnek a nettó árbevételét vagy az üzemi eredményét növelnie kell. Ezenkívül a támogatást igénylő cégnek fel kell készülnie arra, hogy a projekt megvalósítása után a támogatott tevékenységet további két évig saját erőből kell megvalósítania, és a minősített logisztikai központtal kötött szerződését fenn kell tartania ez idő alatt.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek