Már céget is alapíthat blokkláncon

2017. november 07. kedd - 16:30 / piacesprofit.hu
  •    

Új internetes portált nyitott a héten a svájci kormány a gazdasági élet szereplőinek, amelynek segítségével lényegesen könnyebb lett a cégalapítás is. Az “easygov.swiss” portálon mind a nagy, mind a kis- és középvállalatok egy helyen, elektronikusan intézhetik ügyeiket.

Új céget alapítók itt jelentkezhetnek be többek között a cégnyilvántartásba, a társadalom- és baleset biztosításba, az adózásba.

Mint az illetékesek a portál bemutatóján hangsúlyozták, azt hamarosan tovább fejlesztik: ott lehet majd cégkivonatot kapni, munkavállalási engedélyt kérni nem-uniós országokból érkező munkavállalóknak, tájékoztatást kapni szabadalmi bejegyzésekről stb.

Kép: easygov.swiss

Kép: easygov.swiss

A kormány elismeri a kkv-k svájci szövetségének igényét, hogy lehessen 24 órán belül vállalkozást alapítani, de ezt jelenleg akadályozza, hogy ahhoz közjegyző által hitelesített okmányokra van szükség s ez a folyamat 8-15 munkanapot igényel.

A megoldást az új, biztos azonosítást nyújtó (egyébként a bitcoin kapcsán előtérbe került) blokklánc-technológia jelentheti, amely átvehet bizonyos közjegyzői feladatokat. Az alpesi ország közjegyzői ellenzik ennek a terv megvalósítását – ami a részükről talán érthető… (NZZ)

Blockchain, ami leláncol
Blokklánc, kriptovaluták, bitcoin, bányászat – az utóbbi évek legsejtelmesebb fogalmai, amelyek mára tartalommal telnek meg. A blockchain technológia átalakítja mindennapjainkat, miközben magához láncol minket, és számos kérdést vet fel: Hogyan lehet kriptovalutát bányászni? Legális? Tényleg megszűnhet a bankrendszer?

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor