Már beadhatók a foglalkoztatási pályázatok

2017. június 30. péntek - 12:54 / PP/MTI
  •    

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 3 foglalkoztatási tárgyú pályázatára péntektől benyújthatók a jelentkezések, a pályázható összeg csaknem 15 milliárd forint.

Az álláskeresők vállalkozóvá válásának ösztönzésére 6 milliárd forint fejlesztési forrás nyílik meg, az elnyert összeget eszközbeszerzésen túl képzések szervezésére, mentori feladatok elvégzésére is fordíthatják a támogatási kérelem benyújtására jogosult vállalkozások, nonprofit vagy egyéb, nem nyereségérdekelt szervezetek.

munkás mosolyog, szerszámmal a kezében

Kép:Pexels

A jogszerű foglalkoztatás fejlesztését kiemelt felhívás segíti a programban 3,8 milliárd forinttal, a pénzből az ellenőrzési eszközpark fejlesztése, új munkavédelmi és munkaügyi tananyagok és módszertanok kialakítása, a munkaügyi ellenőrzést végző szakemberek képzése, valamint a munkavédelmi és munkaügyi ismeretek terjesztése a munkáltatóknál és a munkavállalóknál valósulhat meg.

A létszámleépítések megelőzése és kezelése című felhívás az esetleges csoportos létszámleépítéssel érintett munkavállalók elhelyezkedését segíti. Még a munkaviszony megszűnését megelőzően az újra elhelyezkedést segítik a munkanélkülivé válás elkerülése érdekében, a kiemelt felhívás 5 milliárd forintos keretösszegéből lehetőség nyílik például munkaerő-piaci szolgáltatásnyújtás igénybevételére vagy képzésben való részvételre is.

Fontos! 11 milliárd forintra pályázhatnak fővárosi és Pest megyei vállalatok

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek