Már az aláíráshoz is csak tablet kell

2016. július 15. péntek - 08:20 / piacesprofit.hu
  •    

Július 1-től mindenben egyenértékűként kell elfogadni az elektronikus és hagyományos aláírást. Szakértők szerint ennek minden cég örülhet. Lássuk, miért!

Érvényes, bizonyító erejű és elfogadott július 1-től az unió egész területén az elektronikus aláírás a hatályba lépő jogszabály módosításoknak köszönhetően. A magyar vállalkozások többségét helyzetbe hozhatja az új szabályozás és egységesítés. Mostantól a hazai cégek még könnyebben tudnak együttműködni külföldi partnereikkel, gyorsabbá, átláthatóbbá és olcsóbbá tehetik az üzletmenetet.” – mondta el Molnár Ferenc, a Netlock ügyvezetője. „Hiszünk a digitális evolúció erejében és azt szeretnénk, hogy egyre több magyar vállalkozás értse meg, hogy milyen versenyelőnyökkel jár az eddig papíron zajló folyamatok átterelése a digitális világba.”– tette hozzá a szakember.

A pontos szabályokról és a gyakorlatról itt olvashat.

Milyen versenyelőnyöket kínál az egységesítés a magyar vállalatoknak?

fiatal nő tablettel a kezében

Kép:Pixabay

  • Lerövidül az átfutási idő, hiszen az üzleti dokumentumokat e-mailen küldhetjük és nem postán.
  • Biztonságosabbá válik a folyamat, a dokumentumok nem veszhetnek el a postázás során, nem sérülhetnek meg olyan könnyen, mint a papírra nyomtatott okiratok.
  • Megszűnnek a térbeli akadályok és a szabadságok sem akaszthatják meg az ügymenetet: mivel az aláírás számítógépen történik, adott esetben az aláíró az irodától távol laptopján is aláírhatja a szükséges dokumentumokat.
  • Sőt, a legújabb technológia arra is módot ad, hogy akár okostelefonon írjunk alá.
  • Poros dosszié helyett tablet: biztonságosabb és olcsóbb a digitális dokumentumok kezelése, egyszerűbben, kattintásra visszakereshetővé válnak az okmányok, szerződések.
  • A postai nyitvatartási időn kívül – akár hétvégén – és minden plusz költség nélkül is eljutnak a dokumentumok a címzettekhez.