Magyar fiatal válllakozó képviselte az EU-t

2012. január 17. kedd - 20:33 / piacesprofit.hu
  •    

A G20 Young Entrepreneurs' Alliance (G20YEA) hivatalos formát, azaz végleges alapszabályt kapott 2012. január 13-án Új Delhiben, Indiában, ahol az elnökség előkészült a következő Fiatal Vállalkozói G20 csúcsra is. Az eseményen az EU-t Kovács Patrik képviselte.

A G20 országok fiatal vállalkozóit összefogó szervezetek nem csupán a nemzetközi szövetség alapszabályát véglegesítették, hanem egyben történelmet is írtak, mivel hivatalos formában is megalkották a világ legmeghatározóbb nemzetközi ifjúsági szervezetét – mely a föld GDP-jének 80 százaléka mellett, a fiatal vállalkozók tekintetében a legnagyobb tudástőkét is képviseli.A szövetség a G20 kormányok, az ENSZ és egyéb nemzetközi szervezetek által is elismert kezdeményezés, melynek stratégiai partnere az Ernst&Young és a McKinsey is.

A G20YES
A G20YES

 

Kovács Patrik
Kovács Patrik

A G20YEA fő rendezvénye a G20 Young Entrepreneur Summit (G20YES) a G20 csúcstalálkozó hivatalos társrendezvénye a Business 20-vel (B20) egyetemben, mely Toronto és Nizza után idén június 2-5 között Mexikó City-ben kerül megrendezésre. Az Európai Uniót a G20YEA-ban a YES – Confederation of European Young Entrepreneurs képviseli, melynek alelnöke Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének alapító elnöke felelős az EU Mexikóba utazó delegációjának összeállításáért is. (Megjelenésünk különösen fontos azért, mivel a hazai fiatalok túlnyomó többsége nem mer vállalkozásba fogni.)

Mivel a FIVOSZ alapító elnökét a nemzetközi szövetség két bizottságába is beválasztották, ezért a magyar fiatal vállalkozók számára új távlatok nyíltak meg a világ legfejlettebb piacai felé. A FIVOSZ 2012-től tagjainak külföldi piaci képviseletét is ellátja, mely a G20 országok mellett, az EU 27 tagállamához és a Global Entrepreneurship Week-et szervező 120 országhoz biztosít kapcsolatokat és hozzáférést.