Magyar startup került a PowerUp verseny döntőjébe

2017. október 24. kedd - 13:06 / PP/MTI
  •    

A HeatVentors magyarországi startup vállalkozás HeatTANK nevű energetikai fejlesztésével lett az InnoEnergy PowerUP versenye regionális döntőjének magyar győztese, így ez a társaság képviselheti az országot a november 22-i döntőben – közölte az MTI-vel a budapesti versenyt szervező EH Invest, az InnoEnergy szerződéses partnere.

A HeatTANK egy hely- és költségtakarékos hőenergia-tároló berendezéscsaládot jelent, melynek változatait háztartási, mezőgazdasági és ipari hőtárolási igényekre alakították ki – mondta a verseny szervezője. Farkas Rita, a HeatVentors ügyvezetője a közleményben kiemelte, hogy a terméküket mielőbb a nemzetközi piacra kívánják vinni.

startup, Kép: Pixabay

Startup  Kép: Pixabay

A PowerUP vetélkedő magyar győztese a másik tizenkét regionális vetélkedő (Észtországtól Görögországig) első helyezettjével versenyez, az első hely húszezer eurós pénzdíjjal jár, illetve lehetőséget jelent, hogy a vállalkozás részt vegyen a startupokat segítő Highway programban – derül ki a közleményből.

Az InnoEnergy Highway programja 150 ezer euró értékű befektetéssel járhat. A döntőt Budapesten tartják november második felében.

Magyarország is ott van az InnoEnergy HUB hálózatán
Az EH Invest Zrt. nyerte el Európa vezető fenntarthatósági vállalatának pályázatát, mely által hazánkban is létrejött az ökoszisztémák összekapcsolására szolgáló InnoEnergy HUB. A hálózat legfőbb célja összekötni az energetikai iparág innovatív szereplőit, illetve különböző szolgáltatásokkal segíteni a startup vállalkozásokat és kkv-kat nemzetközi piacokra jutni.