Magyar orvostechnikai cégek az Arab Health kiállításon

2013. február 04. hétfő - 12:06 / piacesprofit.hu
  •    

Összesen huszonegy magyar cég mutatkozott be a világ egyik legnagyobb orvostechnikai kiállításán, egy részük a HITA segítségével. A Dubai-ban rendezett kiállítás a térség legelismertebb gyártóit és vásárlóit vonzza.

Az Arab Health-en, mely a világ egyik legnagyobb orvostechnikai kiállítása, idén 3500 cég mutatkozott be közel 80.000 szakmai látogató előtt. Tekintettel a szigorú EU-s vízumkiadási gyakorlatra, számos dél-kelet ázsiai, afrikai és közel-keleti ország szakmai közönsége számára az Arab Health az elsőszámú orvostechnikai seregszemle. Így Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír a rendezvényen való színvonalas megjelenés. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 14 cég bemutatkozását támogatta.

A magyar cégek exportlehetőségeket találhatnak az arab világban – Kép: SXC

A fejlett piacok elöregedő népességének és a feltörekvő piacok dinamikus bővülésének köszönhetően a kereslet folyamatosan növekszik az ágazat termékei iránt. Az egészségipar egyik legdinamikusabban bővülő szektor a világon. Magyarország komoly tradíciókkal rendelkezik az orvosi műszergyártás területén. Az ágazat egyértelműen a külpiacok felé tekint, 150-nél is több exportőrt tartunk nyilván. A vállalatok többsége kis- és középvállalkozás. A perspektivikus ágazatban tevékenykedő magyar vállalatok exporttörekvéseinek támogatása továbbra is fontos eleme a HITA tevékenységének. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal által szervezett kollektív magyar standon az alábbi vállalatok kaptak bemutatkozási lehetőséget:

Celitron Kft. Medicor Elektronika ZRt., Thormed Kft., Sensolite, Kft., Medimetal Kft., Tensiomed Kft., Izotóp Intézet Kft., UltraGél Hungary 2000 Kft., Dispomedicor, ZRt., Belux Csoport Kft., Rextra Kft., Tomtec Plastic Kft., Labtech Kft., Mediso Kft.

Önálló kiállítóként jelent meg a 77 Elektronika Zrt., a Diagon Zrt., Innomed Zrt., a Diagnosticum Zrt., a 3D Histech Kft., Mediox Kft., Meditech Kft.

A terület erősségét mutatja, hogy összesen 21 magyar cég jelent meg kiállítóként Dubaiban és több száz potenciális vásárlóval találkoznak a kiállítóink. A HITA standon több százezer euró értékű megrendelésről tárgyaltak a cégek és olyan kiállító is volt, amelyik 5 és 9 millió dollár értékű – a térségbe irányuló – exportról folytatott tárgyalásokat. Pakisztánból, az Emirátusokból és Jordániából konkrét aláírt megrendelések is érkeztek a gyártókhoz.

Cím
Öt magyar tervező a divat fővárosában A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával öt magyar divattervező kapott lehetőséget a párizsi szakmai zsűritől, hogy a január 19-22. között Párizsban megrendezett Who’s Next szakkiállítás MR. Brown szekcióján belül mutatkozhasson be 2013-2014-es őszi/téli kollekciójával. Az öt márkát annak ellenére nagy érdeklődés övezte, hogy ez volt első párizsi megjelenésük. A bemutatott márkák a kiállítás előválogatáson alapuló szakmai lapjaiban, online portáljain is kiemelt helyet kaptak, egy márka pedig a kiállítás válogatott termékeinek szekciójába is bekerült. Ezen megjelenések jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar márkák felkelthessék a nemzetközi szakma figyelmét. A magyar stand a különböző stílust képviselő kollekcióknak köszönhetően feltűnő változatosságával vonzotta a látogatókat. A négynapos kiállítás alatt a tervezők több konkrét ajánlatot is kaptak.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek