Magyar cég is kap a 110 millió euróból

2018. május 29. kedd - 09:03 / piacesprofit.hu
  •    

A „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram égisze alatt 20 ország 65 innovatív kis- és középvállalkozása részesül rövidesen összesen több mint 110 millió euró összegű uniós támogatásban.

Az ún. kkv-eszköz második szakaszában nyújtott támogatás 64 projekt innovációs tevékenységeinek finanszírozásához járul hozzá projektenként legfeljebb 2,5 millió euróval.

Uniós zászlós földgolyó

Kép:EU

Egy magyar innovatív céget is kiválasztott az innovátorokból, vállalkozókból és kockázatitőke-befektetőkből álló zsűri: a Virtual Solutions Kft. szoftverrobotok témájában kidolgozott projektjére fordíthatja az uniós forrásokat.

Az Európai Unóban központi kérdés olyan kis- és középvállalatok helyzetbe hozása, piacra lépésük, fejlődésük gyorsítása, amelyek piacra termett, áttörést hozó fejlesztésekkel jelennek meg. Az illetékes biztos annak fontosságát emelte ki, hogy ezek a vállalkozások sikerük esetén munkahelyeket teremtenek, hozzájárulva ezzel a gazdasági növekedéshez. (ec.europa.eu)

Félmilliárd eurós hitelkeret régiós cégeknek
Az Európai Beruházási Alap (EIF) és az UniCredit megállapodást írt alá az InnovFin kkv-garanciakeret bővítéséről, amely finanszírozási hozzáférést biztosít innovatív kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv-k), valamint kisméretű, közepes tőkeerejű (small mid-cap) vállalkozásoknak nyolc országban.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek