Legyen az öné az Év Családbarát Vállalata!

2017. április 27. csütörtök - 10:20 / piacesprofit.hu
  •    

Azok a vállalatok, akik a trendek előtt járnak, pár éve érzékelik már, hogy a munkaerő piacon erős változások lesznek/vannak. Alapvetővé vált a családbarát vállalati kultúra, a felhatalmazó, bizalmon alapuló vezetői szemlélet. Mutassa meg, hogy az ön cégében már így van!

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is arra biztatja a versenyszféra vállalatait, vegyenek részt pályázatukon, legyenek Az Év Családbarát Vállalata 2017 díj nyertesei, vagy a Családbarát Vállalat 2017 cím birtokosai. Az Év Családbarát Vállalata pályázat mára egyik fokmérője annak, mennyire áll készen a vállalat a következő évek munkaerő piaci kihívásaira.

Kép:PP archív

Kép:PP archív

Azok a vállalatok, akik a trendek előtt járnak, pár éve érzékelik már, hogy a munkaerő piacon erős változások lesznek/vannak. A kereslet felé billent a mérleg, a kínálat szűkül, munkaerőhiány van. Az új belépő generációk megszerzéséhez és motiválásához teljesen új eszközök és új vezetői szemlélet szükséges.

Alapvetővé vált a családbarát vállalati kultúra, a felhatalmazó, bizalmon alapuló vezetői (mentori) szemlélet, a rugalmas munkaszervezés a ma és a holnap munkaerő piacán – mondta Ujvári Enikő, a Munka-magánélet munkacsoport vezetője.

A pályázatot három kategóriában hirdeti meg a Mozgalom: kis-, közepes-, és nagyvállalatok számára.

A regisztráló cégek részére 48 órán belül eljuttatják a pályázat részletes feltételeit.

Regisztráció: folyamatos – [email protected] e-mail címen.

Pályázat beküldési határideje: 2017. szeptember 18.

Pályázat beküldése: elektronikus formában, [email protected] e-mail címre.

Eredményhirdetés: 2017.  november 14.-én a Családbarát Vállalat Gála 2017 keretében

A gálán a díjazottak számára lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra, és arra, hogy a nagyközönséggel megismertethessék jó gyakorlataikat, eredményeiket.

Magánéletbarát munkahely? Miért is ne!
A munka és magánélet összeegyeztetése – másképp fogalmazva a családbarát munkahely – hosszú ideje globális slágertémának számít, itthon azonban még mindig gyerekcipőben járnak a cégek abban, hogy az elvi elkötelezettség mellett a gyakorlatban is változtassanak megszokott működésükön. Nálunk a kisgyermekes munkavállalók helyzete sem könnyű, miközben külföldön már más problémák vannak napirenden.

A pályázatok elbírálásáról:

A beérkező pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. A kategória győztesek mellett az újszerű ötleteket, egyedi megoldásokat is értékelik.

A zsűrizés szempontjai:

  • A szervezet aktívan foglalkozik azzal, hogy ember- és családbarát kultúrát alakítson ki, odafigyel kisgyermekes munkavállalóira;
  •  elkötelezett abban, hogy innovatív módon fejlessze családbarát működését, figyelemmel van a környező trendekre;
  • saját szektorában példaértékű;
  •  a szervezeti kultúrának része a munka-magánélet egyensúly fenntarthatósága, amennyiben erre lehetőség van, él az atipikus vagy rugalmasabb munkaszervezési formákkal;
  •  a szervezet vezetése interakcióban, kölcsönös információcserében van a munkatársakkal, az innovációkat a lehetőségek mellett az igényekhez igazítja.

A jelenlegi helyzet megismerése mellett a zsűri azt a folyamatot is értékeli, mely során a szervezet családbarát vállalati kultúrája fejlődik. A meghozott és a tervezett intézkedések reagálnak a munkatársak jelzéseire, visszajelzéseire, a vállalat lehetőségei szerint támogatja a családokat és a gyermekvállalást.

A tavalyi nyertes vállalatokról itt olvashat.

 

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek