Leépítéssel csökkentené a veszteségeket a nagy áruházlánc

2019. április 24. szerda - 09:04 / piacesprofit.hu
  •    

Több száz németországi munkatársától készül megválni a Media Markt és a Saturn, elsősorban a központi igazgatásban. Ezt a veszteségek követelte takarékossági meggondolásokkal indokolják.

A Ceconomy konszernhez tartozó két cég Németországban mintegy 28.000 embert foglalkoztat. Míg a 2017-es üzleti évet 206 millió eurós nyereséggel zárták, ez a 2018-asra 23 millióra csökkent. Amennyiben számításba veszik az oroszországi eladott üzletágat is, akkor a vállalatok 212 milliós veszteséggel zárták a legutóbbi évet.

commons.wikimedia.org

commons.wikimedia.org

A Ceconomy korábban kicserélte a Media Markt és a Saturn szinte teljes vezetését. Ferran Reverter, a Media-Saturn csoport vezetője az on-line eladásokat és a szolgáltatásokat: a javításokat, a biztosításokat és a mobil-szerződéseket kívánja előtérbe állítani. Az új főnök véleménye szerint a németországi helyzet, ahol csökkent a forgalom és a nyereségrés, kihívást jelent azért is,mert a költségek igen magasak.

Több tízezer munkahelyet szüntet meg a VW konszern
Nem sokkal azután, hogy nyilvánosságra hozták az idei, magas nyereség-részesedés mértékét, a VW konszern jelentős leépítéseket jelentett be.

Radikális takarékossági programot terveznek, amelynek segítségével az áruházlánc ismét sikeres lehet. A program keretében elsősorban az ingolstadti központ létszámának leépítése kerül napirendre. A felügyelő bizottság április végén dönt a takarékossági intézkedésekről.

(Forrás: Westdeutsche Allgemeine Zeitung)