Közel félmilliárd forintot osztott ki az SZTA

2018. augusztus 31. péntek - 12:00 / piacesprofit.hu
  •    

431 millió forintos befektetésről döntött a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA). Újfajta rollert gyártó cég, kisállat-szakrendelő, valamint a pay-per-view alapú videomegosztót fejlesztő csapat jutott finanszírozáshoz.

110 millió forintot fektetett az SZTA a Boardy-ba. A deszkaroller egyedisége a fából – többek között juharból, mahagóniból vagy bambuszból lehet választani – és üvegszálból készült rugalmas és könnyű vázban, a nagy átmérőjű, felfújható Continental gumikkal szerelt kerekekben, valamint az összecsukható kialakításban rejlik. Ezeknek köszönhetően ugyanis szinte bármilyen útfelületen (macskakő, földút, murva, fű stb.) jól használható, akár 30 km/h sebességgel is lehet hajtani, ugyanakkor könnyen szállítható például villamoson vagy buszon.

A Vet for Pet Kisállat Szakrendelőbe 101,35 millió forintot fektet a tőkealap. A vállalkozás különlegességét a technológiai megoldások széles körű használata, valamint az egyedi, az állatok „fehérköpeny-szindrómáját” csökkentő dizájnmegközelítés (színek, formák, világítás, hangszigetelés és formaöltözet) adják. 220 millió forintot fektet az SZTA a VIS Kft.-be, amely egy olyan PPV (pay-per-view) alapú videomegosztó platformot fejleszt, amellyel egyszerre tehető anyagilag érdekeltté a tartalom készítője és fogyasztója, sőt, ajánlója is.

A 2011-ben indult, azóta több mint 90 vállalkozásba befektető Széchenyi Tőkebefektetési Alap befektetési időszakát 2017 szeptemberében hosszabbították meg, 2025 év végéig fektethet kockázati tőkét hazai kis- és középvállalkozásokba. Kerete szintén kibővült 8 milliárd forinttal, összesen 22 milliárd forintra. A tőkealap jellemzően 4-5 év után értékesíti a részesedését (elsősorban az alapítóknak), a befolyó összeget pedig újra befektetheti – a sikeres exiteknek és a tőkekeret-emelésnek köszönhetően a következő években számos új befektetést valósíthat meg.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.