A nagyság nem a megfélemlítésből származik

2019. február 20. szerda - 17:05 / piacesprofit.hu
  •    

A nyílt és tisztességes verseny korlátozása nem csökkenti a biztonsági kockázatokat, ugyanakkor növeli a telekommunikációs költséget, és késlelteti a digitális átállást az európai kontinensen – hívta fel a figyelmet Austin Zhang, a Huawei Technologies közép-kelet-európai régiós vezetője az amerikai külügyminiszter látogatása kapcsán.

Az Egyesült Államok külügyminiszterének múlt heti látogatása kapcsán többször is felmerült bizonyos kínai cégek kizárása az európai piacokról. A témához Austin Zhang, a Huawei Technologies közép-kelet-európai régiójának kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója írt véleménycikket, amelyet most teljes egészében közlünk. A kiemelések tőlünk származnak.

A Huawei húsz évvel ezelőtt lépett az európai piacra. Mind világszerte, mind Európában a kiberbiztonságban folyamatosan fenntartotta a megbízhatóságot. Ügyfeleik ezt igazolhatják, ami sokkal többet jelent, mint bármely más vélemény. Az utóbbi időben bizonyos amerikai tisztviselők egy érdekcsoportja az európai országokat nyomás alá helyezte, és biztonsági okokra hivatkozva kizáratnák velük piacaikról és technológiai fejlesztéseikből a Huaweit.

Minden gyanús, ami kínai
Tajvan tiltja, korlátozza kínai elektronikus eszközök használatát, míg Hongkongnak nincsenek ilyen gondjai, ott a Huawei már építi az 5G-hálózatot.

A vádak teljesen alaptalanok, és viselkedésük sokkoló. Úgy hisszük, hogy ügyfeleink eddigi tapasztalataik alapján hozzák meg velünk kapcsolatban a helyes döntést. A nagyság nem a megfélemlítésből és a nyers viselkedésből származik – írja a régiós vezető –, és erősen megkérdőjelezhető az ilyen cselekvések mögötti húzóerő. Hisszük, hogy Európa kormányai és állampolgárai saját következtetésre jutnak.

Forrás: huawei.com

Forrás: huawei.com

A nyílt és tisztességes piaci verseny hozzájárult Európa vezetéséhez és jólétéhez. A kiberbiztonság, ahogy a számítógépes biztonság is, technikai kérdés, nem szabad átpolitizálni. A Huawei kizárása semmit sem tenne ezen kérdések hatékony kezelése érdekében. A nyílt és tisztességes verseny korlátozása nem csökkenti a számítógépes biztonsági kockázatokat.

Fogy a levegő a Huawei körül, óriási üzletből maradhat ki
A British Telecom után a másik londoni központú óriáskonszern, a Vodafone is bejelentette, hogy ideiglenesen nem vásárol maghálózati elemeket a Huaweitől.

Éppen ellenkezőleg, jelentősen megnöveli a telekommunikációs költségeket az európai kontinensen, és jelentősen késlelteti a digitális átállást más iparágakban. Ezen túlmenően az ilyen típusú precedensek komolyan akadályozzák a technológiai innovációt, csökkentik a kontinens versenyképességét, valamint károsítják az európai kormányok, vállalatok és állampolgárok érdekeit. A nagyság nem a megfélemlítésből és a nyers viselkedésből származik. Erősen megkérdőjelezhetőnek tartjuk az ilyen cselekvések mögötti húzóerőt. Hisszük, hogy Európa kormányai és állampolgárai saját tapasztalataik alapján a megfelelő következtetésre jutnak.

Az innováció és az együttműködés olyan tűzfalat, általános védelmet hoz létre, amely védi a számítógépes biztonságot. A biztonság és a fejlődés tehát nem vagylagos, nem kell közöttük választani. Mindkettő egyszerre megvalósítható. A Huawei jelentősen hozzájárult az európai digitális menetrendhez és a társadalmi fejlődéshez, valamint a kiberbiztonság védelmét az elmúlt 20 évben számos innovációval segítette. „Nem okozunk kiberbiztonsági problémákat; ehelyett aktívan hozzájárulunk ennek megerősítéséhez. Bízunk benne, hogy az európai országok saját hosszú távú érdekeiken alapuló, megfontolt döntést hoznak velünk kapcsolatban, és minden vállalat számára egyenlő feltételeket biztosítanak majd.