Újabb 4 milliárd forint a fiatal vállalkozóknak

2015. november 22. vasárnap - 12:10 / piacesprofit.hu
  •    

Fiatalok vállalkozóvá válását elősegítő program indul 4 milliárd forint uniós forrásból - jelentette be Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, a fiatalok foglalkoztatásának növelése, a munkaerőpiacra történő első belépésük megkönnyítése a kormány egyik legfontosabb foglalkoztatáspolitikai célkitűzése.

fiatal nő tervezget

Kép:Fotolia

A tárcavezető elmondta, azon vállalkozó kedvű, 25 évesnél fiatalabb, illetve felsőfokú végzettségűek esetén 25 és 30 év közötti álláskeresőknek a jelentkezését várják, akik egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervezik. Az ehhez szükséges ismeretek elsajátítását most a program első részével segítjük, az induló költségek előteremtéséhez pedig majd a második pályázati kiírással járulunk hozzá. A programban résztvevő fiatalok képzésen sajátíthatják el a vállalkozásindításhoz, vállalkozás működtetéséhez, menedzseléséhez szükséges ismereteket és kompetenciákat, emellett segítséget kapnak üzleti tervük összeállításához is. A képzést sikeresen befejező és elfogadott üzleti tervvel rendelkező fiatalok ezt követően, jövő évtől legfeljebb 3 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak majd 10 százalék önrész mellett – tájékoztatott a miniszter. Hozzátette: ezen felül a Központi régióban, hazai forrásból is indulnak képzések vállalkozások alapítására, melyre további 1 milliárd forintos uniós forrás fog rendelkezésre állni.

Varga Mihály megjegyezte, míg Görögországban közel 50 százalék, Spanyolországban 47 százalék, Portugáliában pedig 30 százalék körül van a munkanélküliség, addig hazánkban ez a mutató évek óta javul, jelenleg 16,7 százalékon áll.

A programra 2015. november 21-től lehet jelentkezni a www.vallalkozz2016.hu honlapon, az országszerte lebonyolításra kerülő toborzó rendezvényeken, vagy a kormányhivatalokon (korábbi munkaügyi központokon) keresztül.

Az induló vállalkozások 5 végzetes hibája
Bár minden cég más és más, vannak azért olyan vonások, amelyek közösek a sikeres, és a sikertelen vállalkozásokban. És van, ami még a legjobb ötletből induló vállalkozást is ellehetetleníti. Összeszedtünk öt hibát, ami könnyen végzetes lehet, hogy segítsünk elkerülni őket.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek