Új lehetőségek Észak-Magyarországon

2011. november 11. péntek - 10:38 / PP/MTI
  •    

Újabb 6,1 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett meg Észak-magyarországon a regionális fejlesztési tanács - jelentette be Becsó Zsolt, a tanács elnöke Egerben.

Az üzleti infrastruktúra fejlesztésére 3,5 milliárd forint, úgynevezett kisléptékű településfejlesztésre 2 milliárd forint, a közösségi közlekedés bővítésére pedig, több mint félmilliárd forint áll rendelkezésre – közölte Becsó Zsolt. A kiírt tenderekre két szakaszban jövő év nyaráig pályázhatnak a beruházók – tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy az Új Széchenyi Terv keretében, 2011 januárjától országosan 1100 milliárd forintnyi támogatásra pályázhattak a vállalkozások, önkormányzatok és civil szervezetek.

Mindennek nyomán a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyét magában foglaló Észak-magyarországi régióban 16 pályázatot hirdettek meg, közel 50 milliárd forintos keretösszeggel vállalkozás- és közlekedésfejlesztésre, egészségipari programok megvalósítására, illetve egyéb, elsősorban árvízvédelmi célok megvalósítására. Közlése szerint különösen sikeresnek mondható a turisztikai szolgáltatások fejlesztését célzó pályázat, amelynek keretében 22 kis- és középvállalkozás közel 900 millió forintnyi támogatáshoz jutott 1,35 milliárd forint értékű beruházás megvalósításához.

Olyan fejlesztések kaphattak támogatást, amelyek a turisztikai szezonon kívül, illetve rossz időben is igénybe vehető szolgáltatásokat kínálnak majd – sorolta Becsó Zsolt. Hangsúlyozta, hogy az Új Széchenyi Terv meghirdetésekor alapvető cél volt a pályáztatás egyszerűsítése és a támogatások kifizetésének felgyorsítása. Ennek köszönhetően jelentősen, mintegy 40 százalékkal felgyorsult a támogatások kifizetése – mondta Becsó Zsolt.

Tanácsot is adnak
Az Észak-alföldi és a Közép-magyarországi régiókban elindult a Vállalati tanácsadás című ÚSZT program kis- és középvállalkozások számára elérhető programeleme. A program célja a mikro-, kis- és középvállalkozások jövedelemtermelő képességének növelése tanácsadás segítségével. A program keretében támogatás vehető igénybe különböző tanácsadási szolgáltatásokhoz kapcsolódóan. Lehetőség van többek között üzleti terv, megvalósíthatósági tanulmány, építési tervdokumentáció, illetve egyéb, a vállalkozás működését elősegítő tevékenységek vissza nem térítendő forrásból történő finanszírozására.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor