Sikeres magyar exportőrök kerestetnek!

2013. október 18. péntek - 19:30 / piacesprofit.hu
  •    

A hazai munkavállalók hetvenöt százalékát alkalmazó magyar kkv-k külpiaci növekedését ösztönzi, és a kiemelkedő teljesítményeket immáron másodjára jutalmazza a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az Év Exportőre Díjjal.

Exportra fel, magyar vállalkozások! – Kép: SXC

A pályázatot azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére hirdeti meg a HITA, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, és tevékenységük példamutató az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára.

A HITA célja, hogy az Év Exportőre Díj segítségével:

–  hangsúlyozza az export fontosságát a magyar gazdaság szerepében, erősítse annak mértékét a kkv-szektoron belül;

– növelje a tudatos és innovatív hazai kkv-exportőrök számát;

– megismerje és díjazza a legsikeresebb kkv-exportőröket;

– elősegítse a női vállalkozók eredményeinek széles körű elismerését,

– a díjazottak példamutató exportmodelljeit is felhasználva végezze tovább exportfejlesztési küldetését.

Az Év Exportőre Díj pályázatban kategóriánként egy díjazottat választ ki a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a HITA szakértőiből álló Bíráló Bizottság.

Jelentkezési határidő: 2013. október 28.

Bővebb információ: Év Exportőre Díj 2013

A pályázatok benyújtásának módja és határideje:
A pályázat benyújtása az interneten elérhető Pályázati Regisztrációs Lap

exportordijpalyazat2013.questionpro.com

magyar nyelven való kitöltésével valósul meg.

A Pályázati regisztrációs lapot hiánytalanul, minden kérdésére választ adva kell benyújtani. Felhívjuk a figyelmet, hogy a benyújtást követően a pályázat tartalmi elemeinek változtatására nincs lehetőség. Az ilyen jellegű módosítási igények nem vehetők figyelembe.

Jelentkezési határidő: 2013. október 28.

KATEGÓRIÁK:

„Év exportőre 2013 – Tudatos Exportőr”

Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat ismerjük el, amelyek valamely hazai termék, szolgáltatás vagy technológia területén, innovatív módon, átgondolt és tervezett piacra lépési stratégia mentén fejtik ki külgazdasági tevékenységüket.

„Év exportőre 2013 – Innovatív Exportőr”

Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat díjazzuk, amelyek termékük/szolgáltatásuk technológiai fejlesztése által értek el külpiaci sikereket.

 „Év exportőre 2013 – Meghatározó Exportőr”

Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat ismerjük el, amelyek legalább 10 éves exportőri múlttal rendelkeznek és jelentős külpiaci sikereikkel tartósan hozzájárulnak a magyar gazdaság eredményeihez.

„Év exportőre 2013 – Regionális stratéga”

Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat díjazzuk, amelyek kitartó és megbízható külgazdasági tevékenységük során hozzájárultak a szomszédos országokkal való gazdasági kapcsolataink elmélyítéséhez. (Balkán, Visegrádi országok, Ukrajna)

„Év exportőre 2013 – Legnagyobb Legkisebb Exportőr”

Azon hazai mikrovállalkozások külpiaci tevékenységét díjazzuk, amelyek 10 főnél kevesebbet foglalkoztatnak, és az éves nettó árbevételük legfeljebb 500 millió Ft, valamint exporttevékenységük innovatív jellege példamutató más mikrovállalkozások számára.

„Év női exportőre 2013 – ERGO és HITA Enterprise Europe Network közös díja”

Azon hazai mikro- vagy kisvállalkozásokat ismerjük el, amelyek az elmúlt 1–3 évben kiemelkedő exportsikereket értek el termékük/szolgáltatásuk külpiacra jutási törekvései során. Azok a cégek jogosultak pályázni erre a címre, amelyek az alábbi feltételek közül legalább egynek megfelelnek:

Nő a szakmai ügyvezető igazgatója, vagy legalább 50 százalékban a tulajdonosa, vagy a vállalkozás alapítója/társalapítója, vagy a felsővezetés tagja, aki a külpiaci stratégia megalkotásáért/kivitelezéséért felel.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor