Pályázna, de nincs meg az önerő? Ez lehet a megoldás

2015. július 01. szerda - 15:20 / piacesprofit.hu
  •    

Megjelentek a vállalkozások által leginkább várt új uniós pályázatok technológiafejlesztés, kapacitásbővítés és piacra jutás támogatására, és a pályázatokhoz mostantól automatikusan igényelhetők a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz kapcsolódó hitelei.

Az előző ciklusban számos vállalkozás esett el támogatástól, mert nem volt elegendő pénze az önerőre, vagy az utófinanszírozás miatt nem tudta befejezni a beruházást. Mostantól, ha indulna a pályázatokon, de nem tudja biztosítani a szükséges önrészt, vagy a megvalósításhoz fontos lenne, hogy ne csak utólag jusson hozzá az elnyert támogatás összegéhez, a Széchenyi Kártya Program rendkívül kedvező, államilag támogatott Önerő Kiegészítő és Támogatást Megelőlegező hitelkonstrukciói* segíthetnek a finanszírozási problémák kiküszöbölésében.

Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel

Kamat: évi nettó 0,5% 

Hitelösszeg: 0,5–50 millió forint

Futamidő: 1–5 év

Állami kamattámogatás: 5%/év

Nettó kamat: 0,5%/év

Kamattámogatás
Az állami kamattámogatás a 2015. december 31-ig megkötött hitelszerződések teljes összegére az adott ügylet futamidejének első 3 évére szól. A hitelek évi nettó kamata az ügyfelek által ténylegesen fizetendő kamat mértékét jelenti, amely a kamat bázisát jelentő 1 havi BUBOR és a két hitelkonstrukcióhoz tartozó kamatfelár – jelenleg a Széchenyi Önerő Kiegészítő hitelnél 4,5%/év, Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitelnél 4%/év – összege az állami kamattámogatás mértékével csökkentve.

Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel

Kamat: évi nettó 1% 

Hitelösszeg: 0,5–50 millió forint

Futamidő: 13–120 hónap

Állami kamattámogatás: 5%/év

Nettó kamat: 1%/év

A hitelek általános csekély összegű támogatást tartalmaznak – a kamat- és kezesidíj-támogatás, valamint a garatőr intézmény kezességvállalása révén –, amely beleszámít a projektek maximális támogatásintenzitási korlátjába.

A Programban a KAVOSZ Zrt. mint kezelő szerv és a program működtetését, valamint a hitelkérelmek befogadását végző társaság jár el, a hitelbírálatra, pozitív hitelbírálat esetén a hitelszerződés megkötésére, a hitelnyújtásra a programhoz csatlakozott és a két hitelterméket forgalmazó, a vállalkozás által választott hitelintézetnél kerül sor.

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek